logo

 

 Het complete nieuwsoverzicht:

20-11-2017 Coconut Queen naar nieuw adres.

De fijne vosmerrie Coconut Queen (v Roven) is verkocht. Ze is verhuusd naar Lonneker. Amazone Nienke Jonge Poerink, die met haar paard Basic Instinct regelmatig komt lessen bij Hilde, zocht er een fijn paard bij.

Coconut Queen heeft met Hilde tot op CCI * niveau gelopen en afgelopen zomer heeft zij een hengstveulen van Grand Slam VDL gekregen. Hoewel dit veulen erg goed lijkt heeft Hilde besloten de merrie toch weer op te pakken, dit omdat er inmiddels behoorlijk wat jonge, goede merries op stal Hietbrink staan. Na 2 jaar geen zadel erop was het opstappen en wegrijden, heerlijk!

 Coco is nu 10 jaar en kan heel goed als leerpaard dienen met haar fijne instelling om altijd naar de overkant te gaan. Het klikte dan ook meteen tussen die twee en Hilde hoopt dat Nienke er net zoveel plezier mee krijgt als Hilde.

Hieronder Coco in haar nieuwe stal, ze heeft het goed naar haar zin daar!

 

22-10-2017 Gentle Touch pakt prijs in Barchem.

In de prachtige, technisch hoogstaande cross in Barchem reed Hilde mee met 2 paarden in de klasse L. Gentle Touch deed super haar best en werd 5e. Het paard Amadeus had helaas 1 stop op het water maar liep verder mooi de pittige cross uit.

Gentle Touch gaat langzaam volwassen worden en hoewel ze nog wel soms wat stress heeft op concours, worden de verrichtingen steeds constanter. Ze scoorde 187 punten in een redelijke proef en liep simpel een nulronde in het springen. De cross had nog wat pittige combinaties aan het eind, dus Hilde wilde niet te hard in het begin. Aan het eind had ze echter nog genoeg gas in de tank en liep heel stoer zonder alternatieven naar een foutloze cross. Ze werd met wat tijdfouten toch nog mooi 5e in een ring waar een 3e werd uitgesloten en nog een 3e weigeringen had.

Amadeus liep een fijne proef met 197 punten en een foutloze springronde. In de cross vindt hij het water echt nog spannend. Er zaten 2 watergaten in en Hilde besloot geen alternatief te pakken om het ritme proberen te behouden. Bij het eerste water moest Hilde er hard aan werken maar kon hij overtuigd worden. Helaas vond hij het 2e water bij het hoofdterrein echt heel spannend en daardoor moest Hilde 1 weigering incasseren. Jammer want dit kostte hen de 1e plaats, hij zat goed in de tijd. Kwestie van kilometers maken en gewoon blijven dooroefenen dus.

Hieronder de punt die beide paarden al mooi meenamen, het water kwam er meteen achteraan.

Op het laatst in de cross was nog wat kracht nodig om hier omhoog te komen, de linkersprong moest genomen worden. ook dat deden ze super.

16-10-2017 Leuk nieuws uit Amerika.

2 jaar geleden heeft Hilde het paard First Class (v. Sir Oldenburg) uit de merrie Senna(v. Highline) naar Amerika verkocht. Inmiddels presteert hij super in de Third Level (vergelijkbaar met Z2 niveau) onder Kate Poulin, die hem mag rijden voor eigenaar Liz Ritz.

Uit deze Senna heeft Hilde reeds 7 paarden gehad of gereden, waarvan er nog 3 op stal Hietbrink staan. De ruin First Class heeft Hilde als 4 jarige verkocht naar Amerika. Het was een geweldig paard met enorm goede instelling, veel bewegingskwaliteit en gummy. Ook in Amerika zijn ze helemaal gek van hem en wordt hij heel professioneel en met veel passie opgeleid naar hoger niveau. Inmiddels loopt hij onder de naam Fairmount met megascores rond en pakt veel overwinningen in de Third level. We wensen hun allen nog enorm veel plezier en succes toe.

  

15-10-2017 In de prijzen in Diepenheim.

Afgelopen zaterdag reed Hilde met de merries Gentle Touch en Extra Go Go in de klasse L van Diepenheim. Er was prachtig weer en een leuke cross, maar de bodem was nog zompig, geen cross om snelheid te proberen dus.

Gentle liep een nette proef, foutloze springronde en een heel prettige cross. Met de grote, nog groene merrie reed Hilde rustig de cross uit. Ze begint echter steeds beter te snappen waar ze op moet focussen en gaat het spelletje echt leuker vinden. Met nog wat tijd gaat deze merrie echt goede dingen doen denkt Hilde.

Extra begon goed in de proef, maar aan het eind was dat gevoel wel weg door een hindernis vlakbij omver werd gereden. Helaas dus veel spanning aan het eind. Een super springrondje en dito cross zorgden toch nog voor een mooie 5e prijs. Dit wordt echt een crossmachine met een turbomotor erin, super paard!

30-7-2017 Cross in Vrouwenpolder.

In Vrouwenpolder reed Hilde mee in de klasse L. Het is altijd een leuke wedstrijd, maar helaas viel er de hele dag al veel regen en vanaf 16.00 uur werd het helemaal kleddernat. Jammer genoeg heeft de organisatie de wedstrijd van zondag moeten aflassen. Hopelijk volgend jaar meer geluk.

Gentle Touch mocht als eerste en liet een redelijke proef zien met 193 punten. In het springparcours deed ze top haar best en sprong simpel nul. Ook in de cross voelde ze goed en liep ontspannen haar rondje, waarin ze steeds meer op de hindernissen gaat focussen. De bodem werd al aardig glad, dus door tijdfouten liep ze net buiten de prijzen.

Extra Go Go begon ijzersterk in de proef. Finke regen aan het eind van de proef hielpen niet voor de laatste onderdelen, waardoor ze scheef tegen de regen in wilde gaan lopen. Ze kreeg 198 punten. Ook zij liep erg fijn foutloos door het springparcours. Inmiddels plenste het echter al enorm en de kleibodem werd hierdoor spekglad. Hilde begon redelijk snel alleen op een afsprong het bos in gleed de merrie iets weg en verloor haar ijzer. Hierdoor moest Hilde haar voor de volgende hindernis even wegtrekken. Na controle bleek de hoef nog gaaf en heeft Hilde de rest prima safe uitgereden.

Hieronder Gentle Touch lekker op weg in de cross en Extra Go Go in de stortregen op de mooie eb- en vloed bodem van het springparcours.

28-6-2017 DJ Cool presteert goed in Amerika.

DJ Cool (v. Ustinov) loopt onder de naam RF Southern Command met zijn ruiter Will Zuschlag naar goede klasseringen op CIC2* niveau, iedereen is laaiend enthousiast over dit geweldige paard!

Hilde leidde dit paard van Eugene Reessink op van groen naar CIC * niveau. Als 4 jarige kwam hij op stal en was brutaal, grappig maar vooral nog erg slap. Hilde heeft dit grote paard alle tijd gegeven en als 7 jarige werd het pas echt een bodybuilder en liep hij simpel een paar CIC* wedstrijden. Via Marrylin Little is hij dus verkocht aan Will, die er inmiddels super mee op dreef is. We hopen dat ze samen nog veel plezier gaan beleven.

Hieronder het mooie koppel in actie. Wauw, dat ziet er super uit!!

 

19-6-2017 Druk weekendje Ede-Putten.

Met 3 paarden reed Hilde mee in de klasse L van Ede-Putten. Door de warmte was het flink zweten geblazen, maar het was een leuk en leerzaam weekend.

Ditmaal waren de dressuurproeven bij Gentle Touch, Amadeus en Extra Go Go al veel beter en constanter geworden. Helaas kwamen er bij Amadeus 1 balk en bij de dames 2 balken bovenop. Dit kwam door toch wel wat vermoeidheid, omdat het springen kort na de dressuurproef was, in combinatie met tijdsdruk.

Op zondag liepen ze een fijne cross in Ede. Hilde zat met het eerste paard Gentle Touch even in de takken van een boom, vanwege enge hinderniscontrolleurs, en kon daardoor niet goed voor een hindernis komen. Bij de andere paarden ging dit beter en Extra Go Go liep met een goede tijd naar een mooie 8e plaats.

11-6-2017 Sterpredicaat voor Here I Am.

De 5 jarige merrie Here I Am (v. Zhivago), gefokt door Marry en Hilde samen, is gisteren in Varsseveld Ster geworden.

Omdat Here I Am als 3 jarige nog heel rauw aandeed heeft zij vorig eerst een veulen gekregen van Governor, deze Limited Edition lijkt bijzonder goed en is als veulen verkocht. Omdat dit veulen vorig jaar laat geboren is, is de merrie pas dit voorjaar weer geïnsemineerd. Ditmaal met Glocks Toto Jr. We zijn heel benieuwd naar deze combinatie.

Nu was dus een mooi moment om haar voor te stellen tijdens een keuring. Ze liet zich heel goed zien en kreeg 70 punten voor exterieur en 75 voor beweging, waarin zelfs 80 punten voor haar houding uitgedeeld werden. Daarmee had ze de hoogste punten van haar groep. Haar wat arm bespierde bovenlijn drukte terecht iets de score op exterieur. Deze grote, langgelijnde merrie is echt laatrijp te noemen, maar dat komt met de tijd wel goed. Dat ze kwaliteit heeft is wel duidelijk.

     

15-5-2017 SGW Winterswijk.

Naast de geboorte van het veulen zondagnacht ging Hilde ook nog met 3 paarden naar Winterswijk. Een druk weekendje!

De merries Gentle Touch, Extra Go Go en de ruin Amadeus van Nadine de Waal deden alle drie mee in de klasse L. Ze liepen allemaal een fijne nulronde. De dames waren weer fris en fruitig en zijn rustig het crossje rondgestuurd.

 Amadeus is al wat constanter in de dressuur en liep 198,5 punt. Een klein beetje extra tijd in het springparcours en de cross brachten hem naar de 6e plaats.

15-5-2017 Veulens geboren.

2 weken geleden kreeg Coconut Queen (v. Roven) een mooi hengstveulen en afgelopen weekend heeft Glitter and Glamour (v. Florencio) een merrieveulen gekregen.

Beide veulens zijn van de hengst Grand Slam VDL. De geboorte ging voorspoedig en het lijkt allemaal goed. Ze hebben  maat en lijken goed in elkaar te zitten. We zijn er blij mee!

Hieronder het hengstje, genaamd Modern Talking SH.

En hier het merrietje, Mamma Mia SH.

 

 

16-4-2017 Prachtig Maarsbergen.

Het was  weer genieten tijdens de geweldige cross van Maarsbergen! Hilde reed daar met 2 paarden in de L.

Gentle Touch liep opnieuw een foutloze cross en dito springparcours. Voor de langgelijnde en nog groene merrie is het nog lastig bij elkaar rijden in de kleine dressuurring, maar er was al meer ontspanning dus met een beetje tijd wordt dat nog wel beter.

Ook was het voor Amadeus, het paard van Nadine de Waal, zijn debuut in de L. De 8 jarige ruin komt nu pas op kracht en liep een prima proef en foutloos springrondje. Hij heeft nog echt watervrees dus Hilde moest even hard werken om hem te overtuigen op de insprong, boven verwachting liep hij toch mooi foutloos zijn rondje!

3-4-2017 Goede start in Etten- Leur.

In Etten-Leur reed Hilde haar eerste cross van het seizoen. Met zowel Extra Go Go als Gentle Touch een debuut in de klasse L.

De (nogal hengstige) merries hadden er veel zin in op deze mooie voorjaarsdag! De focus in de dressuur was daarom een beetje minder helaas..... Daar wordt nog aan gewerkt. Gelukkig liepen zowel Gentle Touch als Extra Go Go een mooie foutloze springronde en ook in de cross voelden ze gretig en sprongen foutloos naar de finish. Het was een mooie en leerzame dag voor iedereen.

Hieronder de mooie waterparty. Extra springt groot het water in! Gentlo Touch vervolgens bij de 2e insprong en daarna Extra er weer uit. Stoer dat ze dit al zo aanpakten.

 

13-3-2017 Eindelijk weer in de speeltuin!

De afgelopen weken was het echt nog afzien met alle regen, maar sinds eind vorige week klaarde de lucht op en kon de crosswei weer gereed worden gemaakt voor het nieuwe seizoen. Dit weekend werd er alweer volop getraind. Er is veel vraag naar lessen, voor meer info graag mailen.

Hilde's oude toppaard Win and Go mocht met zijn nieuwe eigenaar Sebastiaan Vlake de waterbak "uittesten", dat vonden ze maar al te leuk! Zij gaan in Chaam in de klasse L van start, succes!

Zelf trainde Hilde de paarden, tussen de lessen door, ook al in de wei. Gentle Touch sprong stoer en blij rond! De jonge paarden moeten nog wel wat "gefinetuned" gaan worden, maar Hilde hoopt in Etten-Leur weer met het seizoen te kunnen beginnen.

 

30-1-2017 Indoor springen.

Sinds januari pakt Hilde weer wat springwedstrijdjes mee. De mooie accomodatie van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde is een bijna "thuiswedstrijd" voor Hilde en ze rijdt er graag om de paarden ringervaring op te laten doen voor het komende seizoen.

Momenteel start ze met 4 paarden. Gentle Touch heeft afgelopen weekend haar eerste rondje B gedaan en pakte zeer goed aan. Ze is nog wat groen, maar wat een fijn gevoel geeft zij op de sprong! Zie hieronder het filmpje. Extra Go Go loopt deze winter een paar x L, zoals het nu voelt lijkt het een echt concourspaard te gaan worden.

Daarnaast neemt ze deel met de nog groene Evita (Singapore x Julio Marinier) van fokker/eigenaar H. Hulsebos in de BB/B. De merrie die nog veel moet zien en leren, maar wil graag  plezieren. Het paard Amadeus (v. Acapulco) heeft in 2015 al een tijdje op stal Hietbrink gestaan om op te leiden en werd afgelopen jaar door Astrid vd Berg uitgebracht. Door een val is zij helaas een tijdje uit de roulatie en daarom springt Hilde nu met de grote ruin. De nu 8 jarige ruin lijkt eindelijk volwassen te worden en hij sprong afgelopen weekend dan ook heel simpel nul in zijn L debuut.

 

 

3-1-2017 Gelukkig Nieuwjaar!

Hierbij wensen wij iedereen een heel gezond en gelukkig 2017 toe!!

7-12-2016 Limited Edition verlaat stal Hietbrink.

Het hengstveulen Limited Edition (v. Governor) wat in juni geboren is uit de merrie Here I Am (v. Zhivago), is verkocht aan de jonge dressuuramazone Lisa Hermsen. Na de opfokperiode zal zij met hem aan het werk gaan.

Limited Edition is vanaf het begin al een oplettend, attent veulen met veel lossigheid en een goed fundament. Daarnaast beschikt hij over een nieuwsgierige, gretige houding en de wil om te leren. Deze eigenschappen vielen ook op bij amazone Lisa en diens moeder Monique Sampimon. De klik bleek er te zijn en daarom hebben Hilde en medefokker Marry Keur besloten hem te gunnen aan Lisa. Wij wensen Lisa en Limited alle geluk en succes in de toekomst toe!

Hieronder Limited Edition 3 maanden oud.

Limited Edition en Lisa.

 

6-12-2016 Carouche presteert op internationaal niveau onder Italiaanse Giulia Gaspari.

Het eerste fokproduct van Marry Keur en Hilde samen is de inmiddels 9 jarige merrie Carouche (v. Casco). Zij komt uit de Burggraaf x Seclusive merrie Nilona, die door de vader van Marry is gefokt en van haar oude dag geniet op stal Hietbrink.

Carouche is als 3 jarige aangereden door Hilde. Het was een brutaal, vrolijk merrietje van amper 1.60 mtr! Ze kon echter vanaf het begin al heel goed in de manieren springen. Ze is verkocht aan José Foppen, die haar met succes tot in de klasse M heeft gesprongen. Nu loopt ze dus op internationaal 1,30 niveau in Italië. Inmiddels heeft Marry contact met de eigenaren, ze zijn helemaal gek met haar en hebben er dan ook super veel plezier mee. Wij wensen Giulia en Carouche nog veel rijplezier en succes in de toekomst toe.

Hieronder een filmpje, dat ziet er goed uit!

 

7-11-2016 Seizoen alweer ten einde.

Vorige week reed Hilde in een prachtig Bathmen en afgelopen weekend was in Rekken de laatste SGW wedstrijd van 2016.

Ook hier reed Hilde de paarden Extra Go Go en Gentle Touch rond. Ze zijn nog maar een paar keer mee geweest, maar hebben hiervan een hoop geleerd en lopen nu fijn de B rond. Op zondag deed Hilde ook nog met een paar paarden van derden in de oefencross mee. Met een leuke wedstrijd, super sfeer en droog weer was het een prima afsluiter.

Hieronder wat mooie actiefoto's:

Gentle Touch begint het al aardig te snappen in Rekken!

Ook Extra Go Go had er weer zin in!

18-10-2016 Top Diepenheim.

De wedstrijd van Diepenheim was nog nooit zo mooi qua bodem en weer en ook de cross was er mooi dit jaar.

Gentle Touch deed mee in het B (HC). Nog nooit had zij een wedstrijd gesprongen, maar ze verbaasde Hilde door haar goede oplettendheid in het parcours. Ze is nog groen en kreeg een balk, maar ze kan enorm goed springen en deed dan ook super haar best. Ook tijdens de cross heeft ze goed meegewerkt weer veel geleerd. Ook Extra Go Go startte B (HC) en liep een fijne, simpele, foutloze ronde. De kwaliteiten zijn er, de merries moeten alleen nu kilometers gaan maken.

Leuk was dat Hilde's oude toppaard Win and Go onder de nieuwe eigenaar en lesklant Sebastiaan Flake ook meedeed in het L en daar alweer voor de 2e x 2e werd. In Gelselaar werd hij al mooi 6e op de GK. Hij heeft dit seizoen alle wedstrijden met hem foutloos gelopen en die 2 hebben dus enorm veel plezier met elkaar!

Hieronder Gentle Touch in actie.

26-9-2016 Eindelijk weer in de wedstrijdring!

Afgelopen weekend werd in Neede gestreden om het "Bollert Brons". Hilde deed voor het eerst weer mee in de SGW. Meer dan een jaar geleden nog met meerdere paarden op internationaal niveau, nu met de "groentjes" een b(aby)crosje om kennis te maken. Dat was al flink zweten geblazen, maar wel leuk om weer te doen!

De groene Gentle Touch (v. Carambole) deed mee in de oefencross. Ze was nog weinig mee geweest naar vreemd terrein en heeft heel veel nieuwe indrukken opgedaan in Neede. Dit paard is afgelopen jaar nog flink gegroeid en een echte laatbloeier, dus Hilde doet rustig aan met haar. In het terrein is ze echter brutaal en ze pakte dus ook lekker aan met een goed gevoel op de sprong.

Extra Go Go (v. Vegas) startte in de B (HC). Ook zij was eerst flink brutaal en vol energie! Na enig galoppeerwerk kreeg ze gelukkig iets meer rust en ze liep eigenlijk boven verwachting foutloos door het springparcours en de cross. Wauw!! Dat paard geeft zoveel power!!

Naast deze paarden heeft Hilde momenteel ook nog diverse andere jonge paarden in opleiding, dus genoeg te oefenen voorlopig.

15-8-2016 Limited Edition in actie.

Hieronder een filmpje van het hengstveulen Limited Edition waar hij ongeveer 6 weken is. Dat lijkt goed! Voor de serieuze liefhebbers is hij te koop.

 

1-8-2016 Coconut Queen en Glitter and Glamour dragend.

Zowel Coconut Queen (v. Roven) als Glitter and Glamour (v. Florencio) zijn dit voorjaar geïnsemineerd door Gland Slam van VDL Stud. Beide paarden zijn de afgelopen weken dragend gescand.

Grand Slam was de verrichtingstopper van 2015 en blonk vooral uit in zijn bewerkbaarheid en geeft veel maat en vermogen door. De eerste veulens lijken bovendien goed. Ook op de hengstenshow bij de Radstake was hij te zien en sprak hij erg aan. Zie hieronder het filmpje van Grand Slam.

Van Coconut Queen wil Hilde heel graag weten hoe zij het als moeder gaat doen en of haar kwaliteiten worden doorgegeven. Vorig jaar liep zij al op internationaal niveau en bleek een echte crossmachine.

Glitter and Glamour is goed zadelmak en geeft een heel goed gevoel. Uit de moeder Senna (v. Highline) reed Hilde al meerdere paarden en alle deden heel goed hun ding. Omdat deze Senna al wat op leeftijd is en Glitter and Glamour de eerste merrie, was het dekken met haar nakomeling een logische keus. Hoewel dressuurgefokt, blijkt de merrie ook fijn te kunnen springen en daarom vond Hilde Grand Slam ook voor haar goed passen.

Volgend jaar kunnen we gaan zien hoe de combinatie heeft uitgepakt.

 

 

17-6-2016 Een mooi hengstveulen geboren.

Ruim 3 weken later dan gepland was het dan zover, het gezamelijke fokproduct van Marry Keur en Hilde Here I Am (v. Zhivago) heeft een mooi veulen van Govenor (v. Tolilas)  gekregen.

Gelukkig ging de geboorte voorspoedig en het veulen lijkt gezond en krachtig. Het is een mooie zwarte met een klein kolletje en 1 wit voetje. Ook de merrie herstelt goed en zorgt goed voor haar veulen. Hier een foto van de eerste dag waar ze al eventjes naar buiten zijn geweest.

 

31-5-2016 Back in Business!

De afgelopen weken heeft Hilde het lesgeven en het rijden weer rustig opgepakt.  Nora is inmiddels 7 weken oud en maakt het erg goed, ook moeders is gelukkig fit en goed herstellende. Het is genieten geblazen met zo'n prachtige dochter, maar ook heerlijk om met dit mooie weer wat te kunnen doen met de paarden!

Inmiddels zijn er alweer diverse liefhebbers voor de lessen en op het crossterrein geweest. Sinds vorige week is Hilde ook weer te paard en ook dat voelt gelukkig vertrouwd. Het plan is om in juli en augustus wat springwedstrijden te doen en in het najaar weer wat eventingwedstrijden.

Ook zijn er enkele nieuwe, jonge talenten aangekocht met het oog op de toekomst. Deze staan nu nog in de weide, binnenkort hierover meer.

18-4-2016 Hoera! Dochter Nora is geboren!

Afgelopen woensdag is Hilde bevallen van een mooie, gezonde dochter genaamd Nora.

2 weken eerder dan de uitgerekende datum is Nora ter wereld gekomen. Gelukkig is alles voorspoedig gegaan en gaat het goed. Het is een mooie, nieuwe uitdaging waarmee we de wereld opnieuw gaan ontdekken!

 

                        

     

sites/www.stalhietbrink.nl/niews/New_der/geboortekaartje Nora ingescand.docx

9-3-2016 Data crosslessen.

Omdat er veel vraag is naar trainingen, hierbij een een paar datums waar Hilde wat losse crosslessen verzorgd voor de liefhebbers.

Zondag 20 maart vanaf 10.00 uur

Woensdag 23 maart vanaf 16.00 uur

Vrijdag 25 maart vanaf 16.00 uur

Opgave is mogelijk via mail: hilde@stalhietbrink.nl. Uiteraard is het in overleg ook mogelijk om op andere data te komen trainen, vragen hierover ook graag via mail.

 

8-3-2016 Nieuwe hindernissen voor het crossterrein.

De afgelopen weken zijn er weer een aantal mooie nieuwe hindernissen gemaakt. Vorige week zijn ze allemaal geplaatst en heeft het terrein een update gekregen.

Afgelopen weekend zouden er al veel combinaties komen trainen voor het nieuwe seizoen. Helaas gooide alle regen de planning om. Gelukkig droogt de bodem nu mooi aan en zullen er de komende weken veel combinaties alsnog komen trainen. Hieronder enkele nieuwe sprongen:

    

     

2-3-2016 Win and Go naar nieuw adres.

Het toppaard Win and Go (v. Karandasj) staat sinds enige tijd niet meer op Stal Hietbrink. Een lesklant van Hilde was op zoek naar een ander paard, het klikte direct tussen die twee. Hij zal veel van hem gaan leren en is heel erg blij met hem aan de slag te mogen!

Dit paard heeft Hilde tot op CIC** niveau uitgebracht en met zijn enorme inzet was het altijd een plezier met hem te mogen rijden. Samen werden vele mooie resultaten behaald. Voor de doorstroom naar een hoger niveau zou het waarschijnlijk conditioneel en qua galoppeervermogen te zwaar voor hem zijn geworden. Dit in combinatie van de zwangerschap van Hilde en de  leeftijd van het paard, heeft tot het besluit geleid om iemand anders veel plezier met hem te gunnen.

Hoewel het nooit leuk is om zulk soort paarden te zien vertrekken is Hilde wel erg blij dat ze hem nog regelmatig met de nieuwe ruiter zal gaan begeleiden. Op korte termijn mag hij weer zijn best gaan doen op de wedstrijden.

Hieronder Win and Go in actie in Helvoirt, een wedstrijd waar Hilde atijd fijn met hem heeft kunnen rijden.

 

 

25-2-2016 Koliek fataal voor It's Me (v. Johnson).

Helaas is afgelopen week de mooie 3 jarige ruin van Johnson overleden aan koliek. Dit paard is gefokt op stal Hietbrink door Marry Keur en Hilde uit de voorlopig keurmerrie Vitalis (v. Diamond Hit).

Dinsdagmorgen bleek bij het voeren het paard in de stal te hebben gerold en pijn te hebben. De dierenarts was er snel bij, met een hoge pols en stille darmen was het zaak snel richting kliniek Hochmoor in Gescher te rijden. Daar leek het in eerste instantie rustig, de dierenarts kon niets specifieks vinden. Het paard zou even ter observatie blijven.

Tegen de middag was Hilde weer thuis, al snel kwam het telefoontje dat het paard veel pijn kreeg. Alleen opereren was een optie. Marry en Hilde zagen dit zelf niet zitten vanwege hoge kosten en veel risico. De dierenarts was wel gecharmeerd van het paard gaf aan het op eigen risico te willen proberen, in ruil voor overname van het paard. Tijdens de operatie bleek echter een stuk dunne darm vast te zitten en dit zou moeilijk te opereren zijn. Het paard kon helaas niet meer worden gered.

Schijnbaar gebeurt dit soms en is het gewoon een kwestie van pech. Heel erg jammer van zo'n dergelijk paard, die eigenlijk wel zin had om aan het werk te mogen. Hieronder It's Me als 2 jarige.......

2-1-2016 De Beste Wensen voor 2016.

Van hieruit aan iedereen een heel Gelukkig Niewjaar toegewenst! Dat het maar een gezond en gelukkig 2016 mag worden.

16-12-2015 Gezinsuitbreiding voor Marco en Hilde.

Voorlopig is Hilde even niet op de wedstrijden te vinden, omdat ze in verwachting is!

Inmiddels is Hilde al op de helft en in april wordt er een kleine verwacht. Hoewel er nu nog wel gereden wordt, zal dit de komende weken rustig worden afgebouwd. Daarna volgt een langere winterstop dan anders. Maar het plan is om het rijden uiteraard volgend jaar weer spoedig op de pakken.

Sportpredicaat voor Coconut Queen (v. Roven).

Afgelopen seizoen heeft de 8 jarige Coconut Queen fijn gedebuteerd op CIC en CCI 1 ster niveau. Dit resulteert nu in een mooi SPORT (SGW) predicaat, naast het al eerder behaalde predicaat PROK.

Omdat deze merrie over ruim 77 % volbloed beschikt, een goed papier heeft, haar karakter erg sterk en goed is en ze natuurlijk over de nodige kwaliteiten als eventer beschikt, wil Hilde hier graag een veulen uit. Bovendien is het een gezonde en sterke merrie, wat erg belangrijk is voor een goede vererving.

Erg leuk is dat Marry Keur, met wie Hilde al meerdere paarden gefokt heeft, hier aan mee wil doen. Zij heeft nu dus een aandeel in de merrie gekocht en samen zullen ze dit voorjaar een geschikte hengst uit gaan zoeken.

Hilde vindt het erg leuk dat de vos voorlopig op stal Hietbrink kan blijven en andersom is Coconut gewoon erg blij met de grote vakantie en volop weide. De tijd zal uitwijzen of de fokkerij voor dit paard de toekomst wordt, of dat ze toch weer de sport in zal gaan.

Watermill Famous Kampioen 5 jarige Eventingpaarden.

De goedgekeurde hengst Watermill Famous (Albaran xx x Pekezwiggy v.Karandasj, fokker Th. Brummelhuis in Haaksbergen) heeft in Ermelo met Alice Naber het KWPN Kampioenschap op zijn naam gezet. Hilde had zelf geen paard klaar voor het KWPN Kampioenschap, maar was er natuurlijk wel kijken.

 In opdracht van Jan Greve werd door Hilde deze hengst vorig jaar klaargemaakt voor de Eventing Horse Sale in Boekelo.  Daar werd hij de veilingtopper en werd voor 36000 Euro verkocht aan de Amerikaanse L. Millikan. De inmiddels mede-eigenaresse Alice Naber is er, net als Hilde, zeer enthousiast over. Dat hij aanleg heeft voor de sport blijkt dan ook wel uit de mooie cijferlijst: een 8.5 voor zijn techniek en balans, 9 voor inzet en rijdbaarheid en een 8,5 voor de kwaliteit van de galop!

Een super hengst met dito instelling! Hieronder een foto van de prijsuitreiking in Ermelo en 1 van de veiling vorig jaar.

28-7-2015 Mooi CCI* debuut voor Coconut Queen.

In Renswoude reed Hilde mee met Coconut Queen. Voor het eerst gingen ze van start in een lange 1*, een mooie proef met 78 deelnemers.

Coco liep een fijne, ietwat brave dressuurproef en kwam hiermee in de middenmoot. De cross was mooi, met een paar pittige uitschieters. Ze ging er stoer door en kwam foutloos aan de finish. Slechts eenderde deel van de deelnemers kwam foutloos rond, eenderde kreeg diverse weigeringen en eenderde gaf zelfs helemaal op.

De zondag kwam ze superfris uit de stal en ook sprong ze erg patent rond. Helaas kreeg ze 2 balken in het pittige parcours, dit kwam zeker niet overeen met het goede gevoel wat ze gaf. Ze werd toch nog mooi 28e en Hilde was erg tevreden over de merrie.

Hieronder een fotomoment van 1 van de scherprechters in de cross, het eerste water waar veel combinaties een langsloper kregen. Coco ging er echter vol gas in en mooi tussen de vlaggen door!

15-7-2015 Nieuwe talenten op de website.

Een aantal jonge paarden staan inmiddels al weer even op Stal Hietbrink. Onder het kopje paarden kunt u zien welke toppers voor de toekomst momenteel heel veel nieuwe dingen leren.

25-6-2015 DJ Cool en First Class vertrekken naar de USA.

Het doet altijd pijn als er goede paarden verkocht worden, ditmaal was het helemaal vervelend om 2 zeer fijne toppers te moeten laten gaan....

Het paard DJ Cool (v Ustinov) was toch wel de lieveling en clown van stal te noemen. Hilde heeft dit paard met veel plezier opgeleidt van groen naar internationaal eventing niveau. Hij werd dit jaar 7 en was nu eindelijk een beetje volwassen aan het worden.

Er werd regelmatig naar hem gevraagd en nu kon Hilde er niet meer omheen. Via Marylin Little is hij verkocht aan een zeer getalenteerde Jong Rider die in Amerika met dit paard verder furore gaat maken in de eventingsport. Hilde gaat hem enorm missen, maar hoopt dat hij het daar erg goed gaat doen met zijn nieuwe ruiter.

Eerder al werd het fijne paard First Class (v. Sir Oldenburg) verkocht via dhr. Reesink naar Amerika. Dit paard wat in het begin zo ril leek bleek een superfijn, ongecompliceerd maar scherp paard. Precies zoals je zou willen voor de sport. Hij kon TOP lopen en was al heel makkelijk na te rijden. Hij zal in Amerika in de dressuurring zijn beste beentje voor gaan zetten.

Gelukkig zijn er meerdere nieuwe jonge talenten waar Hilde waar mee aan de slag kan, binnenkort hierover meer. Hieronder DJ Cool aan de slag in Oudkarspel dit voorjaar.

  

25-5-2015 Prachtig maar pittig Maarsbergen.

Er was weer een geweldige wedstrijd rondom het landgoed in Maarsbergen. Met een mooie CIC* proef en een zeer pittige CIC** proef, voor velen bleek de finish niet haalbaar.

DJ Cool liep een nette dressuurproef. Bij het springen kwamen 2 balken, 1 door pech en 1 door miscommunicatie. De cross liep hij fijn en safe foutloos uit. Hij begint steeds volwassener te worden en gaat goed focussen op het hout. Nu vindt Hilde hem nog te groen om vol gas te rijden, maar in de toekomst gaat dit echt een paard worden die voorin mee kan draaien.

Coco had een betere proef dan in Oudkarspel, maar met wat foutjes. Zij sprong een fijn foutloos rondje. In de cross ging Hilde meer op snelheid rijden. Helaas was er aan het eind van de cross een langsloper. Dit omdat Hilde met de teugels aan het rommelen was en ze vlak voor deze hindernis een teugel verloor. Even op de handrem en de boel weer bij elkaar rapen, hierna was het gevoel weer goed en liep ze verder zonder problemen de cross uit.

Win and Go had een nette proef en een foutloos springparcours, hij stond hierna 8e. De 2* cross was nogal technisch gezocht en vergde veel van ruiter en paard. De eerste paar combinaties kon Hilde zien en er gebeurde echt heel veel.

 Hilde reed de cross uit met 1 langsloper bij hindernis 9. Verderop moest er nog gestopt worden doordat er een hindernis kapot was. Na weer gestart te zijn reed Hilde per ongeluk ook nog bijna naar de verkeerde hindernis en moest even een lus extra rijden om weer op koers te komen. Al met al was ze blij om de cross uit te hebben gereden.

Hieronder DJ en Wout in het springparcours en hindernis 12 voor de CIC**. Dit was een lastige, kale waterinspong die in combinatie met de trakener ervoor voor veel combinaties problemen opleverde. Wout ging er top door.

 

28-4-2015 Mooi CIC* debuut voor Coconut Queen en DJ Cool.

In Oudkarspel startte Hilde met 3 paarden tijdens de internationale wedstrijd. Het was een stoere en degelijke cross, ook de organisatie was top.

Coco en DJ liepen beiden mooi de cross foutloos uit. De dressuur van Coco was minder. Hilde had haar hak geblesseerd en bleek met de gewone rijlaarzen niet goed te kunnen drijven. Daarna met schoenen en chaps ging het met DJ een stuk beter, hij stond 7e na de dressuur. Het springen was aan de maat en Hilde was tevreden met 1 balk voor Coco en 2 voor DJ.

Met name in de cross deden beide paarden het super en kwamen met een goed gevoel aan de finish. De bodem was wel glad en voor de tijd werd er nu nog niet gereden. Hilde was erg blij met dit debuut.

Win and Go liep een fijne proef en 4 strafpunten in het springen op, hij stond goed in het klassement. Wout was het hele weekend al wel onrustig en trok nogal naar zijn bekenden vrienden op stal. Hij begon dan ook erg fris en kijkerig in de cross. Op een smalle hindernis 9 b resulteerde dit in een onnodige langsloper. De gekke heuvel waar hij op moest galopperen en de schapen verderop in het land waren wel erg veel afleiding waardoor de focus er niet was. Erg jammer, maar na een korte toespraak van Hilde was hij weer bij de les en liep de rest zonder problemen foutloos uit.

Al met al een mooi weekend, voor herhaling vatbaar. Hieronder een korte impressie met DJ en Coco:

 

 

7-4-2015 Win and Go 2e in de klasse Z van Etten Leur.

In Etten-Leur reed Hilde mee met 3 paarden, een lange maar leuke dag.

Ondanks de zeer drassige bodem in de dressuur liepen alle paarden een heel fijne proef. DJ Cool begon met een zeer goed springparcours in de M met 1 balk vanwege de bodem en een foutloze cross met enkele tijdstrafpunten. Hij werd mooi 11e in de ring. Coco had wat meer moeite met de bodem in de springring en kreeg 2 balken, maar liep wel erg stoer de cross binnen de tijd. Zij werd 10e.

Win and Go liep simpel foutloos het springparcours en pakte zeer goed en gretig aan in de cross, met slechts 6 seconden tijdsoverschrijding verdiende hij hiermee een mooie 2e prijs in de grote Z rubriek. Erg tof hoe ze het alle drie aanpakten.

Hieronder Wout in 1 van de laatste hindernissen, vol overtuiging richting finish:

 

23-3-2015 Prijs in een schitterend Chaam.

In alle vroegte vertrok Hilde naar Alphen-Chaam voor een fantastische cross. Meteen erg stoer en prachtig opgebouwd.

Er was een strakke planning maar er was organisatorisch oponthoud, waardoor enkele dressuurringen uitliepen. Coco had een wat rommelige proef, vooral ook omdat er veel koude wind stond en ze daar niet blij mee was. Helaas kon Hilde niet zo snel verkennen en er kwam 1 balk in het springparcours. De cross voelde top en ze kwamen zonder hindernisfouten en in een goede tijd aan de finish, maar Hilde had 1 (simpele?!) hindernis vergeten mee te nemen?!OEPS! Even inkomen na de winter........

Win and Go deed het super. De dressuur kon beter door het lange uitlopen, maar hij deed z'n best. Springen en cross foutloos. Wel nam Hilde 1 alternatief toen de eerste sprong van een combinatie wel erg groot ging, dit kostte wat tijd. Van de 30 deelnemers kwamen er slechts 7 foutloos aan de finish en Hilde had mooi een 5e prijs. Win and Go (alias Woutje) was blij weer mee te mogen doen.

 

16-3-2015 Leuke seizoenstart in Winterswijk.

Afgelopen weekend kon Hilde in de buurt blijven voor de eerste officiële cross van dit seizoen. De WR&PC had met een heel team een leuke cross gebouwd, een opsteker voor de club met veel positieve reacties!

DJ Cool en Coconut Queen mochten mee voor een rondje HC in de klasse L en zij gingen allebei simpel en foutloos het springparcours en de cross rond. De woensdag ervoor liepen ze in Vragender ook al een foutloze ronde in de klasse L en daar liep Win and Go tevens een nulronde in de M. Een goed begin van het groene seizoen dus.

Hieronder het vakkundig gemaakte heksenoog het bos uit en de 2 picknicktafeltjes aan het eind van de cross.

Er  was op zaterdag een ware supercar te verdienen, die ook nog even dienst deed als jurywagen. De Atos is van alle makten thuis.

   

  

15-2-2015 Planning crosstrainingen en oefencrossen.

Er wordt al veel gemaild en gebeld of er alweer trainingen zijn. Helaas was het land de afgelopen weken nog te nat. Nu droogt het weer aan en Hilde hoopt dan ook 1 maart weer van start te kunnen gaan op het terrein.

Duimen voor droog weer dus, want 1 maart komt SGW Regiotraining Oost met waarschijnlijk al veel mensen. Velen willen al vroeg beginnen, want Hilde's club, de WR&PC, heeft 14 en 15 maart een echte cross in de planning staan. Zou mooi zijn voor de club als dat goed slaagt, complimenten voor het goede initiatief!

Op 7 en 8 maart wil Hilde zelf een aantal trainingen houden, wie nog wil mee doen kan mailen naar hilde@stalhietbrink.nl. In overleg kan er natuurlijk ook op andere dagen een training gepland worden.

De oefencrossen voor dit jaar zijn op:

 Woensdag 17 juni

Zaterdag 29 augustus

Zondag 30 augustus

Voor meer info kijk even onder het kopje Crossterrein.

 

14-2-2015 Weer volop nieuwtjes.

Het jaar is alweer even begonnen en er is weer van alles gebeurd de afgelopen weken. Tijd voor een update.

Er zijn alweer meerdere springconcoursen bezocht en daar heeft Hilde lekker gesprongen met Coco, DJ Cool en Win and Go in de klassen L en M. DJ Cool lijkt in Ambt Delden op zijn plaats en werd daar al 2 keer eerste op de dinsdag en Win and Go werd in Vragender al 1, 4 en 5.

Helaas heeft Clever Boy (v. Cardenio) de stallen in Corle verlaten. Hij is naar België verkocht waar hij zijn wedstrijddebuut zal gaan maken. Het paard deed super zijn best en was al erg fijn de rijden. Dit mooie paard had Hilde ook graag zelf willen houden, maar soms moet er gewoon helaas ook wat verkocht worden. De nieuwe eigenaren lijken er erg gek mee te zijn.

First Class is nog zo'n jong talent die Hilde met heel veel plezier traint, echt een paard waar je altijd met een glimlach afstapt! Hieronder zie je zijn kwaliteiten op een filmpje, waar Leonie Oonk hem super fijn rond stuurt:

 

Ook zijn er weer diverse nieuwe jonge paarden in training. Waaronder de zelfgefokte Zhivago merrie, die Hilde samen met Marry Keur heeft. Het lijkt een veelbelovend dressuurpaard te worden, met beweging, maat en voorkomen. Hier alvast een foto van vorig jaar zomer, als 2 jarige, binnenkort hierover meer.

In de vrije uurtjes wordt er gewerkt aan de living van de vrachtwagen en het aanleggen van een buitenpiste van 35 bij 65. Het weer zat de laatste weken niet altijd mee, maar stukje bij beetje komt er toch schot in de zaak.

 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2015-2016-2017.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2014.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2013.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2012.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2011.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2010.