logo

 

 Het complete nieuwsoverzicht:

11-1-2014 Weer in de running voor een mooi 2014!

Oud en nieuw is dit jaar wat anders gevierd dan andere jaren. Door een ongeval lag Hilde een week in het ziekenhuis. Gelukkig is ze inmiddels weer thuis en gaat het herstel voorspoedig.

De laatste zondag van 2013 kreeg Hilde een trap van een jong paard en viel hierdoor achterover op de klinkers. Gevolg was een zware hersenschudding en wat hechtingen, maar gelukkig niks gebroken. Dat had ook heel anders af kunnen lopen, hoe het heeft kunnen gebeuren is nog steeds een raadsel....De paarden zijn allemaal TOP verzorgd door hulp van alle kanten, daarnaast heeft Hilde heel veel lieve attenties, berichtjes, kaartjes en belletjes gekregen. Iedereen heel hartelijk dank!

Rustig aan worden nu de dagelijkse werkzaamheden weer opgepakt, de kalender voor aankomend jaar wordt weer ingepland. De mannen (pa Wim, broer Gerben en vriend Marco) hebben even "misbruik" gemaakt van de situatie dat er weinig bedrijvigheid was en wat klussen uitgevoerd.

 De oprijlaan heeft een stevige nieuwe toplaag van gevreesd asfalt gekregen en de rijhal is inmiddels voorzien van windbreekgaas voor de koude winterdagen. Daarnaast zijn er voorbereidingen getroffen voor het maken van een longeercirkel en stapmolen en wordt een stuk van 40 bij 60 mtr wei omgezet naar een springpiste op zand.  Ook in 2014 gaan we er weer voor een sportief en geslaagd jaar!

  

15-12-2013 Op slipjacht in Gelselaar.

Gisteren werd er in Gelselaar een jacht georganiseerd vanuit de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging. Hilde mocht hier op uitnodiging een keer aan deelnemen met een  paard van Dhr. Trooster uit Bennekom. Het was een mooie jacht en een super schouwspel.

De Ierse Rejoko Slim Shady die dit najaar wat sgw's met Hilde heeft gelopen is inmiddels voor de springsport verkocht, met zijn super instelling, zijn voorzichtige en vermogende sprong was dit een logisch gevolg. Er staan echter nog wat van deze toppers van Trooster op stal Hietbrink, zo ook de grote 5 jarige Rejoko's Castle. Deze Holsteinse ruin van Cassin meet maar liefst 1.84 mtr! Hier kan Hilde niet zonder krukje op.....

Hij is grootgebracht en opgeleid door Henk Smalbraak van HSHorses uit Winterswijk-Woold en blijft dus nog even in de buurt. Hoewel hij nog aan moet sterken kan hij wel klein, simpel en bloederig aanvoelen. Maar schijnbaar is hij dus ook nuchter genoeg voor een jacht, want hij deed dit uit het boekje, en dat voor de 1e keer!

De grote groep paarden en kudde honden nam hij nieuwsgierig in zich op en de slootjes en boomstammetjes werden handig overwonnen. Hilde kon hem met een simpel trensje rijden en deed 2 runs mee, daarna werd hij goed uitgestapt.  Vandaag liep hij alweer fit naar de wei, hij heeft zich prima vermaakt!

Hieronder Hilde in een onderonsje met Fieldmaster Jan Krebbers, die samen met de andere organisatoren een prachtige jacht had uitgezet.

3-11-2013 Mooie afsluiter van het seizoen in Bathmen.

Het Nk werd dit jaar in Bathmen verreden, er stond een fijne cross en het weer en de bodem hielden zich goed. Hilde startte er met Coco in de klasse M en DJ Cool in de L.

DJ liep een fijne proef, sommige stukken was hij afgeleid door pony's verderop in de wei. Hij liep naar 190 en 200 punten en stond 11e vd 59 deelnemers. Tijdens het springen was hij erg jolig, dat resulteerde in 2 balken. Thuis laat hij zich al mooi sluiten, maar op de wedstrijd loopt hij soms nog vrolijk door de handrem heen. Het is dan net een hengst en hij wil dan vooral spelen met de andere paarden.

In de cross is hij echter in zijn element en laat zich heel makkelijk sturen en rijden. Hij liep een foutloze ronde met 3,2 strafpunten voor de tijd. De balken weerhielden hem van een hoge klassering, maar toch goed voor een 21e plaats.

Coco liep een proef waar alleen het stapgedeelte en het achterwaarts mis ging, ze kreeg 180 en 189 punten. Het springen voelde goed, ze wordt sterker en denkt goed mee. Op hindernis 7 viel een balk door een miscommunicatie, verder was het een fijn rondje.In de cross reed Hilde ditmaal op tijd, Coco begon top en had alleen op het water nogal aanmoediging nodig. Ze heeft er hard aan moeten trekken, maar liep de cross binnen de tijd foutloos uit. Zij eindigde als 17e van de 47 deelnemers.

Hilde is erg tevreden over de beide paarden, die dit seizoen fijne dingen hebben laten zien. Na een korte pauze zullen deze jonkies van het winter doorgetraind worden om sterker en constanter te worden voor het volgende seizoen.

27-10-2013 Win and Go derde in de Z van "ZWAAR" in Barchem.

Barchem staat al jaren bekend als de meest pittige en technische cross van Nederland in de landelijke klassen. Ook dit jaar hadden ze weer flink uitgepakt en bleek het een ware strijd om de cross überhaupt uit te rijden.

Win and Go liep een fijne dressuurproef met goede draf- en galopstukken en alleen een middenstap die niet goed uit de verf kwam. Hij kwam op 48.1 strafpunt en stond hiermee 2e van de 12 deelnemers. Het springparcours was hoog en erg glooiend. Slechts 1 deelnemer in de Z bleef van het hout af, de rest had allemaal 2 of meer balken. Win and Go had er ook 2 af, maar voelde eigenlijk best goed.

De cross was er één waar je van begin tot eind geconcentreerd moest rijden met veel pittige combinatiesprongen. Win and Go was redelijk ontspannen bij de warming up en begon erg fijn. Het eerste water koste nogal moeite, maar hij herstelde zich goed. Bij een afsprong gevolgd door 2 punten moest Hilde een volte draaien, omdat ze teveel de teugels kwijt was. Dit koste tijd maar Win and Go liep er goed door. Ook daarna voelde hij goed en liep mooi foutloos de cross uit, yes!!! Al met al werden wel wat tijdfouten genoteerd maar het gevoel was super.

Slechts 3 deelnemers kwamen uiteindelijk foutloos rond. Een mooie 3e plaats was het eindresultaat, waar collega Roxana Graman de rubriek won, proviciat! Win and Go heeft hiermee goed zijn seizoen afgesloten en krijgt even een welverdiende vakantie.

Dhr. vd Kuilen stond weer in de cross met de camera. Hier links hindernis 5, een bak waar stromend water overheen liep. Rechts op hindernis 25, over een technisch puntje met een mooie focus richting het eind van de cross!

20-10-2013 Fijn  gereden in Diepenheim.

Diepenheim had dit jaar een fijne cross neergezet. Met 3 paarden aan de start, waarvan de laatste om 13.50 u de cross in moest, was het flink aanpoten geblazen. Gelukkig waren Laura Meeuwsen en Anke Wiggers mee en hebben goed geholpen. Dames bedankt voor de fijne hulp!

DJ Cool heeft zijn punten voor het NK in Bathmen al, Hilde reed hem in Diepenheim een trainingsrondje. In de dressuur was de bodem erg drassig. DJ had er moeite mee maar kreeg toch nog 191 punten. In het springen ging er 1 af omdat Hilde uit de wending naar voren reed terwijl ze beter had kunnen wachten. De cross ging weer TOP en hij liep wederom simpel foutloos rond.

Rejoko's Slim Shady had ook veel last van de bodem en liep naar 186 punten. Springen met deze grote bruine is echt een genot en hij bleef overal ruim boven het hout. De cross vond hij wel spannend en bij het water moest Hilde even flink drukken, maar weer liep hij foutloos naar de finish.

Coco ging in de M van start. Vanwege wat kort losrijden was het begin van de proef niet zo fraai, daarna werd ze gelukkig fijner kreeg 186 punten. In het springen reed Hilde bijna naar de verkeerde hindernis, maar ze kon haar lijn nog net herstellen. Er kwam hierdoor wel een balk, oeps.....

In de cross ging Coco als een speer rond! In de drassige bospaadjes reed Hilde rustig en op de weilanden probeerde ze even hoe hard Coco kan. Ze eindigde slechts 10 seconden buiten de tijd en kwam daarmee op een nette 7e plaats. Ze heeft nu 3 M wedstrijden gelopen en alle 3 foutloos, ook zij mag naar het NK.

Hieronder Coco "no nonsense" door het Heksenoog op weg naar de laatste hindernis, wederom gemaakt door Dhr. vd Kuilen, thanks!

7-10-2013 Gave Kiekjes!

Deze wilden wij u niet onthouden, een paar mooie actiefoto's uit Ysselsteyn. Ze zijn gemaakt door Dhr vd. Kuilen, wiens dochter Joyce ook zeer verdienstelijk eventing rijdt.  Hartelijk dank!

6-10-2013 DJ Cool naar een derde prijs in Ysselsteyn.

Er was een pittige, maar zeer mooi afgewerkte cross in het Limburgse Ysselsteyn gebouwd. Overal in de cross gebeurde wel wat. Hilde reed er met DJ Cool in de klasse L en Zycate in de klasse Z.

DJ deed vandaag super zijn best en in liep in de dressuur naar 197 punten. Hierna mocht hij meteen springen. Hij was  heel goed bij de les en liep een mooi foutloos rondje. De pittige cross was wederom geen enkel probleem voor deze stoere blikvanger. Wat een makkelijk gevoel en power geeft hij! Hilde reed nu eens iets meer op tempo en zonder hem leeg te rijden liep hij met slechts enkele tijdfouten naar een mooie 3e plaats.

Zycate had een nette proef en kreeg hierbij 47.81 strafpunten. Ze had wel 2 balken, 1 ervan was pech en 1 kwam doordat Hilde er wat dicht onder reed. In de cross begon Zycate weer gretig. Hindernis 5a en 5b waren 2 flinke punten waar ze voor de klasse Z extra bezems bovenop hadden geplaatst. Zycate oversprong zich megagroot op hindernis 5a. Hierdoor kwam een langsloper op het b element, die gevolgd op 4 galopsprongen op 17 meter in de gebroken lijn niet meer haalbaar bleek. Hierna herstelde ze zich super en liep de rest van de stoere cross zonder problemen uit. Hilde was vooral erg blij dat ze weer gewoon het water insprong, na de nare struikeling in Varsseveld. Al met al erg tevreden over de dag en de wedstrijd is zeker een aanrader voor volgend jaar.

Hieronder DJ die erg trots is op zijn nieuw gewonnen halster,gesponsord door Epplejeck. Hartelijk dank, altijd handig!

29-9-2013 3 paarden foutloos in Neede.

"De Bollert"  was dit jaar de wedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen. Het was lekker weer, een leuke cross, goede bodem en veel deelnemers. Alles was goed geregeld en Hilde kon er in alle rust met 3 paarden rijden.

 Coco begon met een fijne proef met 182 en 187 punten in de klasse M. Helaas had ze 2 balken, het ritme was goed, maar de scherpte was minder. De week ervoor had Hilde 2 keer gesprongen omdat ze nogal heet voelde. Dit was achteraf misschien wat teveel. Daarom reed Hilde ook nu op safe de cross door, dit ging foutloos en voelde simpel en top.

Rejoko's Slim Shady heeft sinds Gorssel een enorme progrossie doorgemaakt!  Hij liep nu als een echt dressuurpaard naar 188 en 190 punten in de L. Het springparcours ging hij vervolgens supergaaf rond, zonder in de buurt van het hout te komen. Ook in de cross ging deze voorzichtige ruin dapper foutloos in een rustig tempo rond. Hilde is trots op dit paard, die het gevoel geeft alles wel te willen te doen als het vertrouwen er is.

Ook DJ Cool wist zich in de dressuur aanzienlijk te verbeteren. Hij liep nu naar 197 en 201 punten in de L, maar kon het toch niet laten nog even een bok tijdens de middengalop te geven.... Het springen begon fijn, maar toen de combinatie die na Hilde moest achter een hindernis reed en DJ deze in het vizier kreeg, was de focus volledig weg en hij ging hij dwars door een hindernis! Er moest even gestopt worden omdat er een balk tussen zijn benen kwam. Met de strafpunten in het springen leek het Hilde wijs om ook hem maar op safe de cross door te rijden, hij is tenslotte nog jong en moet nog veel leren. De cross ging fantastisch en hij kwam hiermee zonder enige zichbare moeite naar de finish.

Hieronder een filmpje van Coco door het water, gemaakt door Marloes Kornegoor, dank je wel!

 

22-9-2013 Hippisch Festijn Varsseveld.

Er stond weer een prachtig afgewerkte en technische cross rondom "de Vennebulten". Win and Go deed mee in de CIC** en Zycate in de CIC*.

Zycate had een enthousiaste proef zonder grote fouten met 58.4 strafpunten. Er zou nog iets meer rust in moeten komen, maar de punten waren niet royaal. Met Win and Go moest Hilde volgens de ringmeester een kwartier eerder dan wat Hilde zelf had gerekend. Hierdoor was hij nog niet helemaal los en gesloten, 60,5 strafpunten was dan ook onder de maat.

Win and Go was in de springring erg druk met de vlekken op de bodem van de opgebrachte gele grond. Bij 2 en 3 kwamen 2 balken en toen pas had hij door dat hij er was om te springen! Gelukkig hield hij daarna alles boven. Zycate had een fijn foutloos rondje.

Voor de cross was Win and Go zo fris dat losstappen er niet bij was. Hij maakte zich heel druk zodat daar al veel kruit verschoten werd. Het begin van de cross ging goed, halverwege werd Hilde echter gestopt vanwege een val van de voorganger. Hierna pakte het paard het wel weer goed op, maar de scherpte en focus werden toch minder met als gevolg hiervan een ongebruikelijke langsloper op het laatste water eruit.

Zycate begon ook fijn. Het eerste water kon ingegaloppeerd worden en daar ging ze op de knieën en snuit, ook hoofd ging kopje onder en er kwam water in de oren. Veel combinaties hadden hier struikelingen. Gelukkig bleef Hilde zitten en na een volte gedraaid te hebben ging Zycate erg stoer verder. Het water in de oren maakte dat ze flink aan het schudden ging en dat was voor de concentratie niet bevordelijk. De hindernissen erna gingen goed, maar bij het laatste water eruit was de verbinding en drang naar voren weg en volgde ook een langloper.

It's all in the game! Al met al was Hilde toch tevreden over beide paarden en zal ze weer verder trainen om er nog beter uit te komen. Hieronder een filmpje van Zycate door te tuin van de familie Venderbosch, gemaakt door Margritta Holtman, waarvoor dank.

 

15-9-2013 Leerzame dag voor de jonkies tijdens SGW Gorssel.

Het weer zat niet bepaald mee, maar de paarden waren er niet minder vrolijk om. Hilde had de handen vol met de topfitte pubers! De bodem werd gaandeweg glad en drassig, dus met de handrem erop voor het goede gevoel gereden.

Coconut Queen mocht in de M aan de bak. De dressuur begint echt te verbeteren, ze had 194 punten en hier zit zeker nog progressie in. In het springen maakte Hilde een blunder door al door de startlijn te rijden en vervolgens nog een volte, alvorens te beginnen. Vervolgens kwam er ook nog een fout, het was een krap parcoursje waar je goed op moest passen niet uit de bocht te gaan. De cross pakte ze super foutloos aan, een fijne crossmachine voor de toekomst.

De Ierse Rejoko's Slim Shady van Dhr Trooster moet veel kilometers maken, alles is erg spannend. Hij is al veel gejaagd en snapt nog niet helemaal wat een wedstrijd inhoudt. Maar springen kan ie! Hij mocht meedoen in de L, dressuur 183 punten, springen foutloos en in de cross 2 x een snelle draai voor reclamedoeken langs de kant. Als hij nog wat meer ontspanning krijgt, wordt het een super fijn paard met gouden karakter!

DJ Cool maakte het feest compleet, hij voelde zich heel erg fit en liet dat ook merken! De dressuurjury was erg van hem gecharmeerd, maar bokken tijdens de proef was wat overdreven.... Met wat 8en en 3en een totaal van 188 punten. Ook tijdens het springen bleef hij fit en sprong heel overdreven hoog rond, op de dubbel kreeg hij daardoor een balkje op het b element. De cross was echt top van hem en hij liep de L cross met veel gemak rond.

15-9-2013 Challenger vertrekt naar Amerika.

Een leven in de paarden niet altijd zaligmakend. Soms moet er wat verkocht worden, want Hilde heeft het geldboompje op haar rug nog steeds niet gevonden. De jonge Challenger heeft onlangs dan ook stal Hietbrink verlaten om in Amerka zijn eventingcarriëre voort de zetten.

Vanaf het begin dat Hilde Challenger had was er regelmatig belangstelling voor de nakomeling van Tygo. Met zijn ideale eventingtype, drie goede gangen en fijne manieren viel hij op. Via Egbert Schep is hij verkocht aan eventingruiter Matt Flynn, die er bijzonder stoer mee wegreed. Deze Matt koopt regelmatig KWPN paarden die geschikt zijn voor de veelzijdige sport. Meer info via: www.flynnsporthorses.com. Wij wensen hem veel plezier en succes met Challenger toe.

Een nieuwe uitdaging dient zich gelukkig wel aan. Zie hieronder de foto van de jongere halfbroer van Win and Go en Challenger, genaamd: First Class! Deze 3 jarige ruin van Sir Oldenburg is al even in eigendom van Hilde en heeft deze zomer nog lekker mogen doorgroeien in de de weide. Het is de eerste dressuurnakomeling van stermerrie Senna, aangezien zij altijd erg veel beweging in de nafok doorgeeft. Fokkers Willem en Jolanda Scheggetman zijn er dan ook erg content mee dat Hilde deze knappe bruine van hun over wilde nemen om ermee aan de slag te gaan.

Hij zal binnenkort op stal komen en dan hoopt Hilde er lekker mee aan het werk te kunnen. Zo wordt het alweer de vierde  nakomeling van de merrie Senna die Hilde gaat rijden, want naast bovengenoemde paarden is ook Dark and Bright (v. Wristler) een tijdje door Hilde getraind, waarna hij werd verkocht naar Brabant.

26-8-2013 Win and go naar een 10e plaats in groot deelnemersveld tijdens Outdoor Helvoirt.

Een schitterende editie van Outdoor Helvoirt met grote rubrieken, goed weer en heel veel bezoekers! Hilde kwam in actie in de CIC 1*. Er stond een pittige, maar zeer degelijk gebouwde cross voor de grote rubriek met maar liefst 103 deelnemers.

Win and Go liep een fijne proef met slechts enkele kleine rommeltjes, goed voor 51,5 strafpunten en een 36e plaats. Met zoveel deelnemers zat alles zeer dicht op elkaar. Het springparcours bleek niet makkelijk waar slechts 23 combinaties foutloos bleven. Gelukkig was Hilde er 1 van en klom daarmee naar een 17e plaats.

Ook tijdens de cross gebeurde er van alles en bleek vooral de 1e waterinsprong voor velen moeilijk. Er was een alternatief, maar deze leverde veel tijdstrafpunten op. Deze tijd was zowiezo moeilijk haalbaar. Hilde besloot met het mes tussen de tanden te rijden en reed een super ronde, zonder ergens enige twijfel of problemen en bovendien binnen de tijd! Daarmee klom ze op naar een mooie 10e plaats in het eindklassement.

Hieronder Demi Scholten die super geholpen heeft dit weekend en Win and go in het springparcours. Voor een filmpje van de waterinsprong, klik hier.

19-8-2013 Indeling oefencross woensdag 21 augustus.

15.00 uur 16.00 uur 17.00 uur 18.00 uur 19.00 uur 19.30
Rianca Wilderink Patricia Fahner Groepsles Pien Schwenke Linde Oortveld Mandy Diesveld
Mirthe Straatman Lisa de Paauw Cathy Jolande? Lisa Boland Lisa Boland
Birgit Stolk Marjolein Kuijer Kim Pennings Aniek Geerdink Aloys Lageschaar
Ineke Roelvink Cyril in t Hof 2x Henrike Koenderink Leonie Oonk Astrid vd Berg
Lynn Broere Iris Bouwman   Dominique Tolsma  
  Iris Hietbrink        

19-8-2013 Topcross Ede-Putten!

In 3 maand tijd werd door de organisatie van sgw Ede-Putten een zeer prettige en fijne wedstrijd neergezet. Met op zaterdag dressuur en springen bij Stal Lozeman en zondag de cross op het mooie terrein "De Valouwe" van Wendela Schlimmer. Hilde deed er met 4 paarden mee.

DJ Cool had er zijn sgw debuut en liep mee in de klasse L. Hij heeft veel geleerd dit weekend en Hilde is erg enthousiast over hem! Na de dressuur stond hij bovenaan met 196 punten en deed super zijn best. Bij het springen was hij wat overrompeld door alle nieuwe indrukken en kreeg 2 balken, hij moet nog veel mee. In de cross op zondag vond hij vooral op de eerste sprongen de hindernisjury's spannend, maar hierna kwam hij al fijn in het ritme en liep de cross foutloos uit. Hij eindigde als 11e. Toppaard voor de toekomst!

Beat It en Zycate mochten mee in de M. Voor Zycate als voorbereiding op de Z liep ze mooi rond met 203 punten in de dressuur, foutloos springen en cross. Ze kwam hiermee op een derde plaats. Beat It liep een ontspannen proef met 189 punten, een foutloos springrondje en en topcross. Ze eindigde net buiten de prijzen en heeft echt super gewerkt dit weekend.

Rejoko's Slim Shady van Dhr. Trooster mocht nog even een B HC rondje doen om kilometers te maken. Hij was nog erg onder de indruk van alle drukte maar sprong enorm gaaf rond! Een foutloze springronde en een cross met alleen een opstartprobleempje bij hindernis 2 maakte dat het al met al een super geslaagd weekend werd.

15-8-2013 Indeling oefencross voor aanstaande zaterdag.

12.00 13.00 14.00 15.00
Milou Schreurs Lisa Boland Jade Woeltjes Marieke Fokkert
Ellen Wes Lisa Boland Dide Adema  Noah Woeltjes
  Aloys Lageschaar Sophie de Bresser Kim Pennings
  Lisa Koster Sue Richardson Chelsea Hogeslag
    Astrid vd Berg  

28-7-2013 3e en 5e op het eigen springconcours in Winterswijk.

De jonkies mochten dit weekend mee tijdens het springconcours van de WR&PC. Op de club kwam de fantastische eb- en vloed bodem goed van pas, want na een flinke hoosbui kon er onmiddelijk verder gesprongen worden. De hitte bleef echter hangen en met 4 jonge paarden was het dan ook zweten geblazen!

Gelukkig was het niet voor niks want alle 4 de paarden sprongen in het basisparcours foutloos rond. Als eerste mocht een nieuw paard mee. Een grote Ierse 6 jarige ruin genaamd PLS Slim Shady, alias Dennis, van Dhr Trooster uit Bennekom. Hij liep een stoere, simpele ronde in de BB. Zijn afstamming is onbekend, maar wat een fijn en goed paard is dat! Hilde mag hem een tijdje trainen en is er erg enthousiast over.

DJ Cool (v. Ustinov) had ook zijn wedstrijddebuut en liep al brullend een heel vrolijk B parcoursje. Hij deed flink zijn best om te imponeren bij de andere paarden en moet zich nog wat leren concentreren, maar werd toch al mooi 3e. Challenger liep een simpele foutloze ronde in de L. In de barrage kon Hilde kort wenden en had een snelle tijd, maar helaas viel er een balk in de dubbel. Goed voor een 5e prijs. Tot slot mocht Beat It nog een rondje L hc starten voor het ritme en liep ook een super fijn foutloos rondje.

Hieronder een foto van de Ier in actie, voor een filmpje van Challenger klik hier.

22-7-2013 CIC* in Hünxe.

Afgelopen weekend deed Hilde mee met Win and Go in Hünxe. Ze startte daar in de CIC*, met als doel om na de val in Renswoude weer vertrouwen te winnen.

De dressuur begon redelijk met 56.1 strafpunten. In wat onderdelen had het paard last van vliegen en schudde daardoor hevig met zijn hoofd, dat was wat minder. De vliegenspray kon met de enorme hitte niet overtuigen. Verder geen fouten en wel prettig gereden.

De cross was mooi en goed opgebouwd. Er waren dikke bakken en wat technische vraagstukken, maar overal mooie afstanden en goed over nagedacht. Win and Go liep de cross dan ook foutloos en fijn rond. Hilde reed ditmaal puur voor het fijne gevoel en kreeg daardoor wat tijdstrafpunten, maar dat mocht de pret niet drukken.

Helaas was er pech in het afsluitende springen. Bij hindernis 3 knapte het leertje van de singel waar de martingaal aan bevestigd was. Deze bungelde dan ook stevig rond wat zowel ruiter als paard uit de concentratie bracht. Het stel kreeg 3 balken aan de broek. Even balen, een ritje naar de zadelmaker en de volgende keer beter.

10-6-2013 12 juni oefencross.

Hierbij weer de indeling voor de oefencross van woensdag. Zorg dat je op tijd op je paard zit en verkennen voordat je opzadelt is ook aan te raden.

16.00 uur 17.00 uur 18.00 uur 19.00 uur 19.30
  Merle …. Leonie Oonk Jet Booy Sue Richardson
Groepsles  Annelie Huizing Roos Winterink Astrid vd Berg Aloys Lageschaar
Chantal Britt Vennevertloo Talitha Bakker Talitha Bakker Demi Scholten
  Marloes Kornegoor Astrid vd Berg Rene + vriendin Jet Booy
    Marion vd Waal Marleen Schipper  

9-6-2013 Weekend met gemengde gevoelens.

Afgelopen weekend kwam Hilde met 3 paarden aan de start tijdens de Renswoude Horse Trails. Coconut Queen en Challenger kwamen aan de start bij de 6 jarigen en Win and Go deed mee in de CIC**.

De CIC** proef bleek een ware krachtmeting en hoewel er overall een mooie cross was gebouwd, stonden her en der wat opgaves waar vraagtekens bij geplaatst konden worden. Win and Go liep een sterke dressuurproef met 50,8 strafpunten. In de cross bleek hindernis 5b lastig met een dikke boom achter een groot gat, wat op 1 galopsprong moeilijk haalbaar bleek, maar voor 2 ook niet goed paste. Hilde reed voorwaarts in voor 1, maar helaas bleef het paard toch achter de dikke boom hangen met beide achterbenen, waardoor een val van Hilde niet uit kon blijven.

 "Bijzonder genoeg wist Win and Go op de been te blijven en galoppeerde hij nog even keihard voor de tribune over het hoofdterrein langs. Op wat schaafwonden bij het paard na valt het verder allemaal mee." Slechts 2 van de 46 combinaties wisten de cross foutloos en binnen de tijd uit te rijden in de rubriek die werd gewonnen door Dirk Schrade met Cisco A.

Gelukkig deden de jonge paarden het goed en werd Coco 6e en Challenger 7e in de mooie 6 jarigen rubriek. Een springparcours gevolgd door een korte, maar wel zeer pittige cross werd door beide paarden goed doorlopen. Er werden goede punten uitgedeeld en Coco, die wel heel stoer de cross rondging, kreeg zelfs de ena hoogste beoordelingspunten in het terrein. Deze rubriek werd gewonnen door Eva van Duin met Cruisecontrol CKV.

29-5-2013 3 keer nul in Haaksbergen.

Een mooie gelegenheid om met de paarden een beetje in het ritme te blijven is het Rapide springconcours van de Sterruiters. Dit wordt elke laatste woensdag van de maand gehouden. Hilde had er 3 paarden mee.

Challenger was weer mee en sprong simpel een foutloos parcours in de klasse L, die direct op tijd werd verreden. Coconut Queen deed hetzelfde, was hierin alleen iets sneller en behaalde daarmee een 4e plaats. Beat It deed super haar best en bleef in de klasse M eveneens foutloos. Hieronder de merries Coco en Beat It in actie.

 

26-5-2013 CIC** debuut in Maarsbergen en springen op eigen concours.

De internationale wedstrijd bij het mooie landgoed van Maarsbergen is uitgegroeid tot een volwaardig evenement met veel bekende namen en een groot deelnemersveld. Win and Go deed zaterdag super zijn best in zijn 2 sterren debuut.

Hij begon sterk met een degelijke en geconcentreerde proef. Het stap gedeelte was wat druk, maar verder fijn gereden met 51,9 strafpunten. Ook in het springparcours was hij scherp en hield alles boven. In de cross begon hij stoer en fanatiek. Helaas was halverwege de cross een tweetal toeschouwers die voor de hindernis stonden en na hard schreeuwen van Hilde juist nog meer in de weg kwamen te staan. Voor de hindernis stond een boom, waar je zowel links als rechts langs kon rijden. Hilde wilde er links langs en de mensen sprongen dus ook die kant op.......

Geschrokken vloog Hilde erlangs en drukte Win and Go nog over de grote sprong, maar voor het smalletje erna was de concentratie en de goede lijn weg en kwam er prompt een langsloper. Hierna gelukkig goed herpakt en de rest super fijn in alle rust uitgereden. Al met al zeer tevreden over deze dag en dit toppaard.

Vandaag heeft Hilde nog 3 paarden op het mooie grote concours van Winterswijk gestart in de klasse L 2 fasen. Beat It had 1 balkje over het lange parcours met 13 hindernissen, Challenger ook en Zycate was mooi foutloos en werd 8e. Het concours is prima verlopen, met een bodem die zich vandaag redelijk goed heeft gehouden en al met al toch 2 droge (vandaag wel heel koude) dagen.

19-5-2013 4 en 5 in Oudkarspel.

Manege Beukers wist ook dit jaar weer een technische cross op de Noord Hollandse klei neer te zetten. De bodem en het weer hielden zich gelukkig goed. Hilde startte er zaterdags met 3 paarden.

Challenger had een mooi M debuut en werd 4e. Hij liep een nette proef met 191 punten, 1 balkje in het springen en een foutloze cross. Over de hele dag vond hij alles nog wel spannend met de harde wind en alle drukte, maar hij hield zich goed staande. Het was een leerzaam weekend voor de grote bruine.

Zycate starte ook in de M. Laatst had zij thuis in de kootholte in wondje opgelopen en moest op rust, inmiddels herstelt  kon ze nu weer mee. Na de dressuur stond Zycate ruim aan kop met 207 punten. In het springen had ze 2 balken en ook in de cross bleef ze gretig en enthousiast. Helaas kreeg ze een stop aangerekend vanwege een wijfeling bij een flinke afsprong. Ze zal weer wat vaker mee op concours gaan om weer fijn in het ritme te komen.

Coconut Queen starte in de klasse L en werd daar 5e. In de dressuur was er spanning doordat Hilde te weinig tijd had om los te rijden. De planning op zo'n dag is strak en als er iets niet op tijd loopt komt dit soms voor. Gelukkig maakte ze het helemaal goed met een top foutloos springrondje en cross binnen de tijd.

Hieronder Challenger die geweldig zijn best deed in de pittige cross!

19-5-2013 Vitalis krijgt een hengstveulen.

Een mooi en gezond hengstveulen van Johnson is op 12 mei geboren, genaamd: It's Me!

Wederom was de merrie Vitalis (v. Diamond Hit)ruim over tijd, ditmaal twee en een halve week. De geboorte liep echter weer zeer voorspoedig en merrie en veulen maken het goed.

Indeling oefencross 8 en 9 mei.

Hierbij de indeling voor woensdag en donderdag, tot dan!

8-mei        
16.00 uur 17.00 18.00 18.30 19.30 
  Lynn Stortelder Gerdien Klein Brinke Marthe Koenderink Cyril in 't Hof
groepsles Anita Ellen Hoorn Esther Regelink Ellis Houwers Fleur Hoorweg
  Annelie Huizing Lisa Boland Cyril in 't Hof Anouk Slijkhuis
  Tess ten Heggeler Ilse Dik Henriëtte Fraser Wim van Heerde
  Tess ten Heggeler    Denise Langeveld Rowie Klein Swormink
  Dominique Tolsma   Joyce Beumer  
9-mei        
10.00 10.30 11.00 11.30 12.00
Lincy Oonk Simone Adema Myrna Voets Nikki Sterkenburg Jet Booy
Mara te Hofsté Annemijn Adema Henrike Koenderink vriendin Nikki Astrid van den Berg
Fel. te koppele Aloys Lageschaar Jet Booy Jet Booy Astrid de Vocht
Harmen Marloes Schieven   Demi Scholten  

6-5-2013 Win and Go loopt top in CIC* te Everswinkel.

Dit weekend was er een internationale Eventingwedstrijd te Everswinkel (Duitsland). Een fantastische wedstrijd en een echte aanrader voor de komende jaren. Een goede organisatie en een super opgebouwde cross maakte het dan ook een druk bezochte wedstrijd.

In een ring met maar liefst 78 deelnemers liep Win and Go naar een 28e plaats. Wat rommeltjes in de dressuur en enkele tijdfouten in de cross hielden het stel net buiten de prijzen. Het niveau in Duitsland is erg hoog en de veelal goed opgeleide ruiters rijden degelijk en met veel vakmanschap, een genot om naar te kijken.

15-4-2013 Druk en drassig in Westerbork.

Maar liefst 3 paarden mochten mee naar Westerbork. Er stond een mooie cross, maar helaas was de bodem in alle onderdelen erg drassig. Vooral de cross had zware stukken en dus werd met de handrem erop gereden.

Win and Go mocht als eerste in de Z en moest van de ringmeester ook al heel snel de ring in, want er moesten nog veel deelnemers komen. Gevolg was een ietwat jolige en gehaaste proef, maar zonder grote fouten. In de springring was hij top en hield alles boven. In de cross liep hij heel ondeugend en zag langs de kant overal spookjes, gelukkig zonder hindernisfouten kwam het stel aan de finish.

Challenger had een constante proef en 193 punten, het springparcours met een flutbalkje en een heel simpele cross. Hij gaf overal een heel safe gevoel waarbij hij super meekeek en overal controleerbaar bleef. De nieuwe aanwinst Coconut Queen mocht ook mee, ze had wat last van de zware bodem in de dressuur en liep 185 punten. Ook zij had 1 balkje, even nog finetunen hier en daar. In de cross is deze mooie vos echter geheel in haar element en voelt super aan! Helaas moest de cross even worden stopgelegd door een val van de ruiter ervoor. Maar gelukkig kon Hilde als laatste starter van de dag het parcours nog redelijk snel weer oppakken en reed foutloos de cross uit.

Door de tijdfouten ditmaal niet in de prijzen, maar wel heel tevreden en gezond weer op de Achterhoek an. Hieronder de rassige merrie in actie.

 

7-4-2013 In de prijzen in Markelo.

In Markelo startte Hilde in de klasse L met 2 paarden en die hadden er allebei erg veel zin in. Challenger liep naar een 2e plaats en Beat It werd 4e.

Beat It had in de dressuur nog wat spanning, maar liep een nette proef met 189 punten. Tijdens het springen ging ze eenvoudig rond en in de cross wordt dit echt een machine! Ook Challenger had tijdens de dressuur moeite om zich te concentreren. Een paar mooie stukken maar ook fouten in de proef zorgden voor 186 punten. Hij liep een makkelijk springparcours en wederom was het in de cross genieten geblazen. Mede dankzij de fijne hulp van dames Marloes Kornegoor en Laura Meeuwsen was het een fijne en geslaagde dag. Dames bedankt hiervoor!

17-3-2012 Schitterend Chaam!

Deze week zag het weer er nog niet zo rooskleurig uit, maar vandaag was er onder zeer prettige temperaturen en met een goede bodem weer een TOP cross in Chaam.

Win and Go was topfit in de dressuur en liep een scherpe proef met wat vrolijke uitspattingen tussendoor. Het springen liep super en de cross was weer machtig en begon voortvarend. Onverwachts schrok hij nogal van het water wat onder de stevige insprong door verscheen en kreeg Hilde een onfortuinlijke stop?! Oei,dat was jammer....Volgende keer weer iets meer gif in het aanrijden dus! Hierna ging hij weer als een speer en kwam zonder verdere problemen aan de finish. Ook Zycate mocht na lange tijd weer mee en liep een foutloze L HC cross. Dit voelde weer erg fijn en geeft de burger weer moed voor het komende seizoen.

4-3-2013 Joehoe, eindelijk weer in de speeltuin!

De eerste crosstraining zit er weer op. In Ede gaf Hilde haar eerste crosstrainingen van 2013 en de paarden en ruiters pakten allemaal erg goed aan.

 Hilde gaf 3 groepen les vanuit de SGW Training Regio Oost. Ook Jan Oortveld deed 3 groepen en zo hebben al erg veel combinaties weer een start gemaakt voor het nieuwe seizoen. De sport is in opkomst en ook vandaag kwamen veel fijne paarden voorbij met ruiters die graag hun rijkunst verder wilden uitbouwen.

Hilde trainde hierna zelf nog 4 paarden en die voelden allemaal echt heel goed! Ze hebben zich in de winter goed doorontwikkeld en waren weer dolblij om mee te mogen. Wat een kick om allemaal mee te mogen maken. Op de foto een geconcentreerde Beat It en zeer blije Win and Go.

4-3-2013 Nieuwe eventingtoppers.

Wauw! Wat kunnen paarden toch gaaf zijn. En al helemaal als je erop mag rijden. Hilde heeft weer 2 nieuwe talenten voor de toekomst en hiermee lijkt het enthousiastme voor de sport alleen maar groter te worden. Deze paarden lijken het spelletje in ieder geval ook erg leuk te vinden en daarmee is de eerste basis gelegd.

Onlangs op stal gekomen is de knappe, rassige 6 jarige vosmerrie Coconut Queen. Het is een afstammeling van de volbloed Roven xx X Landwind II B en zij heeft al enige crosservaring opgedaan. Verder staat al even een heel ruige, knappe zoon van Ustinov X Lux op stal te trappelen tot hij aan het werk mag. Deze 5 jarige DJ Cool zal dit jaar zijn eventingdebuut gaan maken. Voor meer info kijk onder het kopje paarden.

4-2-2013 Oefencrossen 2013 weer ingepland.

Ook in 2013 worden er weer een aantal oefencrossen georganiseerd op Stal Hietbrink. Dit zijn de onderstaande data:

Woensdag 8 mei en donderdag 9 mei

Woendag 12 juni

Zaterdag 17 augustus en woensdag 21 augustus

 Voor meer info, kijk onder het kopje crossterrein. Natuurlijk is het ook weer mogelijk om (groeps)lessen te volgen. Voor meer info graag even contact opnemen met Hilde.

1-1-2013 Een nieuw jaar vol plannen en uitdagingen.

Het komende jaar hoopt Hilde sportief gezien weer goed mee te kunnen draaien op diverse niveau's. Daarnaast zijn er volop plannen voor doorontwikkeling van het crossterrein, om zo combinaties nog beter te kunnen laten trainen.

Of het op de concoursen allemaal lukt is natuurlijk sterk afhankelijk van de vorm van de paarden en ruiter, maar daar wordt alweer hard aan gewerkt. Momenteel wordt er gepuzzeld aan de wedstrijdkalender. Een hele klus, maar wel erg leuk. De voorlopige planning staat hier op de site.

Verder zal bij beter weer het crossterrein worden uitgebreid met meerdere hindernissen. Pa Wim maakte van de herfst al een paar mooie dikke bakken, waaronder deze imposante kerk die inclusief kerstverlichting de afgelopen dagen al veelvuldig is bezocht. We gaan het meemaken of de paardjes eroverheen gaan vliegen!

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2012.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2011.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2010.