logo

 

 Het complete nieuwsoverzicht van 2012:

25-12-2012 Fijne feestdagen en een goed 2013.

Hilde en Marco wensen iedereen zeer prettige feestdagen en een supergoed 2013 toe. Ook iedereen die afgelopen jaar geholpen of op een andere manier bijgedragen heeft aan alle bedrijvigheid rondom Stal Hietbrink heel hartelijk dank daarvoor. Op naar een mooi nieuw jaar!

16-12-2012 Indoor springen.

Na de laatste crosswedstrijd in Bathmen is er altijd een kleine wedstrijdpauze, maar inmiddels heeft Hilde alweer een aantal springwedstrijden achter de rug.

In Didam sprong Zycate 3 weken terug naar een mooie 9e prijs in de klasse L. Zij is er even uitgeweest ivm een lichte blessure, maar pakte daar weer als vanouds aan. Een week later pakte Challenger in Gorssel een 5e prijs in het B, Win and Go een 9e prijs in het L en Zycate had 1 fout in het M. Weer tevreden dus.

Gisteren nam Hilde in Lochem Beat It een rondje HC mee in de B. Zij is nog erg onder de indruk van alle paarden bij het losrijden en moet nog veel leren. Ze kreeg 1 balkje op de eerste hindernis maar werd steeds fijner in het parcours. Kilometers maken dus. Win and Go was weer foutloos en sprong heel simpel, doordat de barrage aansluitend was en Zycate als 2e in de M moest besloot Hilde geen barrage te rijden met de grote bruine. Zycate werd 2e in het M.

5-12-2012 Een cadeau van de Sint!

Namens de Sint mocht lesklant Laura Meeuwsen een cadeautje aan Hilde overhandigen. Ze nam de schimmel van Sint wel mee, die niet alleen goed over daken kan lopen, maar ook enorm fijn kan bewegen en springen. Wat een multitalent!

Hilde kreeg een agenda om haar werkzaamheden nog beter te kunnen plannen. Natuurlijk samen met een enorm leuk gedicht. Klik hier om deze te lezen. Sint, Piet en natuurlijk Laura en schimpie heel erg bedankt!

27-11-2012 RTV Slingeland maakt reportage.

Onlangs is RTV Slingeland op bezoek geweest bij stal Hietbrink. Er is gefilmd tijdens een crosstraining en een morgen op stal. Daarnaast ging Hilde naar de studio om één en ander van tekst en uitleg te voorzien.

Klik hier om het stukje te bekijken op youtube.

27-11-2012 Clubsentiment tijdens ledenvergadering.

Gisteravond tijdens de ledenvergadering van de WR&PC werd Hilde in het zonnetje gezet met een bos bloemen vanwege het behalen van het reservekampioenschap in de klasse Z met Win and Go. Daarnaast ontving ze de "prestigieuze" Piek Kotmans Wisselbeker.

Deze beker wordt al sinds 1949 in de inmiddels 85 jarige Winterswijkse Ruiterclub uitgereikt. Hij gaat naar de beste allround combinatie tijdens het grote voorjaarsconcours van Winterswijk. Dit jaar was dat Hilde met het paard Challenger. Hilde heeft hem nog wel eventjes opgepoetst, zie hieronder het resultaat.

         

5-11-2012 Win and Go sluit het seizoen af met een 3e prijs in Bathmen.

De laatste wedstrijd wordt traditioneel in Bathmen verreden en zag er weer piekfijn uit. Hilde wilde met Win and Go nog graag een fijne wedstrijd rijden en koos voor Bathmen vanwege de mooie Z cross.

Win and Go was fris en ondeugend, dat betekent dat hij in goede doen is! Bokkend en jolig werd er voor de dressuur losgereden. Gelukkig was het tijdens de proef precies goed qua joligheid en hield deze grote puber zijn concentratie wel 5 minuten lang vast. Goed voor een score van 48,4 strafpunten en een 2e plaats.

De Z moest aan het eind van de middag crossen. Het begon stevig te plenzen en ook hier vond het paard het nodig om lol te trappen tijdens het losrijden. In de ring sprong hij zo goed mogelijk, maar door de gladde bodem verkrampte hij iets bij een oxer en tikte de balk er net uit. 4 strafpunten dus. Voor de cross was de adrenaline van Win and Go nog meer omhoog geschoten waardoor de starter bij het starthok maar even veilig aan de kant sprong, pffffff. Hij begon als een speer en bleef er super aan trekken, maar finishte ruim een minuut buiten de tijd. Achteraf bleek de toegestane tijd niet te kloppen en werd dit gecorrigeerd. Het eindresultaat was een mooie derde prijs.

28-10-2012 "GOOD OLD" Ossie.

We hebben weer een super leuk mailtje van Julie van Weehaeghe uit Belgie ontvangen. Zij is sinds april 2010 de eigenaar van het paard Oscar waar Hilde voorheen veel successen mee heeft behaald.

Oscar is inmiddels alweer 16 jaar oud, maar nog steeds een plaatje om te zien. Julie en Oscar doen het goed in de sport en behaalden ook dit jaar weer meerdere prijzen in de Belgische Eventingwedstrijden. Ga zo door!

   

28-10-2012 Prachtige cross in Barchem.

In Barchem wordt elk jaar een uitmuntende en technisch hoogwaardige cross neergezet. De bouwploeg is daar enorm druk om alles tot in detail af te werken en met resultaat. Hilde startte er met Challenger in de klasse L voor de Gelderse Kampioenschappen.

Hij liep een dressuurproef zonder grote fouten, maar was door wat afleiding niet op zijn allerbest. Tijdens het springen was er een domme communicatiestoornis wat voor 2 balken zorgde. Het was de laatste wedstrijd voor Challenger van dit seizoen en Hilde wilde erg graag fijn afsluiten. In de cross liep hij super rond en pakte op de moeilijke hindernissen heel goed aan. Met wat tijdfouten en een uiteindelijke 15e plaats kan Hilde met een goed gevoel naar het volgende seizoen uitkijken.

21-10-2012 Weer prijs in Diepenheim.

Onder prima omstandigheden reed Hilde gisteren de paarden Beat It en Challenger in de klasse L van Diepenheim. Deze fijne, jonge paarden deden het goed en hebben weer een boel geleerd.

 Challenger voelde erg prettig in de dressuur en kreeg 197 punten waarmee hij 2e stond. Hij mocht direct door naar de springring en bleef foutloos. In de cross gaat hij goed vooruit, is minder afgeleid, wordt sterker en houdt het conditioneel langer vol. Er werd gekozen voor 1 alternatief voor een wel erg kale trakener wat veel tijd in beslag nam. Daardoor finishte hij 15 seconden te langzaam en werd mooi 3e.

Dressuur lopen is voor Beat It nog een beetje nieuw en vooral op een maisland, waar de ringen stonden, is dat nog lastig. 186 punten was het resultaat. Na een foutloze springronde besloot Hilde een trainingsrondje cross te doen en reed er rustig doorheen. Ze pakte super aan! 1 smalletje aan het eind van de cross moest overnieuw. Deze stond verdekt opgesteld achter het smalletje voor de klasse M en ze had de verkeerde hindernis in het vizier. Dit paard lijkt dit werk erg leuk te gaan vinden en kan hier mooi de energie in kwijt.

14-10-2012 Win and Go reservekampioen klasse Z van Nederland.

Het Nederlands Kampioenschap zou eigenlijk 6 oktober in Hattem plaatsvinden, maar door de hevige regelval werd het een week verplaatst. Helaas kon Hilde dus niet naar Boekelo om daar de kunst af te kijken. Gelukkig pakte Win and Go goed aan en werd hij verdiend 2e achter de in topvorm verkerende kampioen Larissa Hartkamp met Angel.

Hattem staat bekend om zijn pittige cross, met veel combinatiesprongen en hindernissen waarbij je steil naar beneden springt. Het vraagt veel kracht en uithoudingsvermogen van de paarden en ruiters die tot het eind toe scherp moeten blijven. In de klasse Z zorgde dat bij diverse deelnemers tot problemen, waardoor de helft hindernisfouten kreeg of zelfs uitgesloten werd.

Na de dressuur stond Win and Go op de 3e plaats. In het springparcours was hij super bij de les en kreeg een mooi foutloos rondje, wat slechts 2 combinaties meer lukte. Ook in de cross pakte hij weer stoer aan en heeft er hard voor gewerkt. Ze finishten 13 seconden te langzaam, maar de optimale tijd bleek voor niemand haalbaar en zo klom Hilde dus op naar de 2e plaats. Voor alle uitslagen kijk op: http://sgw-hattem.nl/2011/.

30-9-2012 Challenger naar een 1e plaats in Neede.

De cross van Neede was dit jaar weer erg mooi. Het prachtige weer zorgde ervoor dat er veel publiek aanwezig was om de deelnemers aan te moedigen. Hilde startte daar met 2 jonge paarden in de klasse L.

Het was een goede oefening voor de jonge Challenger, die al die drukte wel spannend vond. Hilde reed hem echter brutaal de cross rond en finishte daardoor foutloos met alleen 2,4 strafpunten voor de cross. Slechts enkele deelnemers lukte het binnen de tijd te rijden. Hij pakte goed aan en heeft erg veel geleerd. 'S morgens tijdens de dressuur liep hij geen geweldige proef doordat Hilde het goede bit voor hem niet mee had. De jury beloonde het stel toch nog met 191 punten. In het springen was hij foutloos en tijdens de cross dus ook, waardoor prompt een 1e prijs mee naar huis genomen kon worden.

Verder reed Hilde met haar nieuwe troef Beat It voor de eerste keer een cross, wat een wereldpaard! Voor de 1e keer tussen de bordjes was wel even wennen, ze kregen 186 punten. Deze winter zal hier hard aan gewerkt gaan worden. Het springen ging subliem en gaf een mooi foutloos rondje. "Crossen met dit paard is echt een geweldige ervaring" ,aldus Hilde. "Beat It liep als een volleerd crosspaard rond, alleen sprong ze langs een bult in plaats van erop, waardoor een volte gedraaid moest worden. Verder liep ze fantastisch rond en pakte alles gretig, maar met controle. Ik heb nu alweer zin in de volgende cross met haar!"

18-9-2012 Actiefilm!

Tijdens Outdoor Helvoirt is de gehele cross professioneel gefilmd. Hierdoor waren op het hoofdterrein de combinaties door het terrein te volgen. Hilde heeft een gedeelte van de cross op kunnen vragen, helaas zijn sommige stukken door de hitte verloren gegaan. Voor een beetje actie klik hier.

17-9-2012 SGW Regio Training Oost trots op vijf deelnemers in Varsseveld.

Hilde werd door coördinator van SGW Regio Training Oost Dirk Jan Mosselman na de wedstrijd gevraagd om nog een stukje voor de website van het Hippisch Festijn Varsseveld te schrijven.

Klik hier voor het persbericht.

17-9-2012 Top cross in Varsseveld.

Een geweldige cross, lekker weer en een goede bodem zorgden voor optimale omstandigheden en super sfeer in Varsseveld. Veel (bekend) publiek was naar de wedstrijd gekomen om de combinaties door de bossen te zien flitsen. Hilde deed met Win and Go mee in de CIC*.

Voor de derde keer op rij liep hij de CIC* foutloos en met een topgevoel rond. Voor de 77 deelnemers was dit geen makkelijke opgave, want slechts 1/3 wist zonder fouten over te komen. Overal in het parcours zaten uitdagingen, wat betekende dat voor elke sprong gereden moest worden. Gelukkig werd Hilde als "Achterhoekse thuisrijder" flink aangemoedigd door het publiek en kwam met een zeer attent, fit en meewerkend paard tevreden over de finish.

Met een 31e plaats na de dressuur, 1 balk in het springen en 13,6 strafpunten voor tijdsoverschreiding had Hilde niet meer gerekend op een klassering. Maar uiteindelijk bleek dit toch nog goed voor een 21e prijs in het eindklassement.

Hieronder foto's van het eerste water gemaakt door toeschouwer en dierenarts Annemarie Kroekenstoel, waarvoor dank!

3-9-2012 De laatste oefencross van 2012.

Nog even oefenen voor de komende crossen dit najaar! Hierbij de indeling:

16.00 17.00 18.00 18.30 19.00
Groepje Inge Groepje Ellen Suzan Weenink Leonie Oonk Isa/Nova Rave
     vriendin Suzan Francis Koskamp Jiska Hoekstra
    Demi Scholten Emma Koskamp Aloys Lageschaar
    Gerdien Klein Brinke Marjan Wilgens Marloes Kornegoor

20-8-2012 Indeling oefencross.

Hierbij de indeling voor de oefencross van aanstaande woensdag:

  

17.30 18.00 18.30
Leonie Oonk Jeanet te B. Masha Barnaart
Milou Schreurs  Gerdien Klein Brinke Eva Eller 
Ellen Wes Mirthe Zwart Lisa ……
Yvet Nijhof Demi Scholten Jeanet te B.
Mirthe Zwart Yvet van Rijn  
19.00 19.30 20.00
Aloys Lageschaar Rowie Klein Swormink Joyce Beumer
Thalintha Bakker Rebanna Stempher Henriette Fraser
Margreet Schieven Annemiek Toorneman  
Marloes Schieven Patricia Fahner  

19-8-2012 Warme wedstrijddagen.

Vier dagen van huis en op concours. Donderdag deed Challenger mee tijdens de KWPN paardendagen te Ermelo aan de VSN cup voor 5 jarige eventingpaarden en vrijdag tot en met zondag mocht Win and Go mee naar Outdoor Helvoirt voor de CIC*.

 Challenger liep in Ermelo tijdens de dressuur een nette proef en in de springring liet hij 1 balk noteren. Daarna volgde de terreinproef met enkele stevige sprongen. Hij was diep onder de indruk van al het publiek en wilde dan ook niet fijn aantrekken naar de sprong. Ver voor de trakener richting de brug met veel mensen erop sloeg hij zelfs helemaal af. Gelukkig lukte het Hilde toch hem erover te krijgen en de laatste paar sprongen voelden weer als vertrouwd. Hierdoor konden juryleden Martin Lips en Karin Donckers natuurlijk niet volop punten geven, met een plaats in de middenmoot als resultaat. Dit soort omstandigheden zijn lastig te oefenen, maar veel kilometers maken blijft belangrijk. Hier heeft hij in ieder geval erg veel geleerd.

Vrijdags was het de beurt aan Win and Go in Helvoirt. Hij kwam goed door de keuring. Zaterdag liep hij een fijne proef waar hij alleen een keer te laat terug kwam uit de galop. De dressuurscore viel wel tegen, maar petje af voor deze mensen die maar liefst 80 combinaties moesten jureren in de enorme hitte! Smiddags was het springen en hoewel hij daar goed zijn best deed, gingen hindernis 2 en 3 toch naar beneden door wat afleiding langs de kant.

De cross was prachtig, dik en mooi afgewerkt. Door de hitte werden er wat lussen uitgehaald en de cross iets ingekort. Hier liep hij simpel en met veel macht rond. " Wederom een topgevoel en vooral het idee dat dit paard nu pas echt het spelletje begint te snappen. Een goede klassering zat er niet in, dus lekker in een fijn tempo naar de finish kunnen rijden was het plan en dat is goed uitgepakt, aldus Hilde. "

Hieronder een filmpje van de waterbak, gemaakt door Demi Scholten die Hilde dit weekend super heeft geholpen.

20-7-2012 Nieuwe talenten op stal.

 Onlangs heeft Hilde er een nieuw paard bij gekocht. Een zes jarige merrie genaamd Beat It (v. Lord Z). Ook nieuw op stal is de vijf jarige schimmelruin Carpenter (v. Odermus) die bij Hilde in training is gezet om verder op te leiden.

Beat It lijkt een zeer getalenteerde springmerrie met veel looplust en galoppeervermogen. Ze heeft al ervaring in de springring, maar is de laatste maanden weinig getraind. Het is een echt gevoelspaard en Hilde is dan ook erg enthousiast over haar. De toekomst zal uitwijzen hoe ze zich verder gaat ontwikkelen.

 Carpenter is een vijf jarige ruin met veel macht en power. Hij is nog maar kort onder het zadel en moet dus nog veel leren. Eigenaar Mike Wendels, die ook Win And Go en Challenger heeft gereden, besloot hem een tijdje bij Hilde neer te zetten om hem veel te laten leren en de eerste concoursjes mee te draaien.

Klik hier voor meer informatie over deze paarden.

24-6-2012 Win and Go zesde in internationaal CIC* debuut te Maarsbergen.

Rondom het prachtige landgoed te Maarsbergen was ook dit weekend weer een fantastische cross gebouwd. Ditmaal was het een internationale 1 en 2 sterren wedstrijd met bijna 70 deelnemers. Omdat Win and Go de laatste paar crossen erg fijn aanpakte, besloot Hilde hem hier voor het eerst op 1 ster niveau aan de start te brengen.

Hier liep hij fantastisch rond met een zeer aansprekende zesde prijs als resultaat. De dressuur liep netjes, met één fout in de contra goed voor een score van 50 strafpunten. Ook in het bochtige springparcours deed hij enorm zijn best, bleef  goed van de paal afspringen en foutloos. Dit gevoel werd nog beter in de cross, waar hij over de mooi afgewerkte dikke bakken sprong alsof er een b crossje stond. "Wauw, zo simpel heb ik hem nog maar zelden gevoeld! Alle afstanden lekker voorwaarts en zonder enige aarzeling simpel naar de finish. Sommige stukken waren best drassig en daarom wel 16 seconden buiten de tijd en dus hiervoor wat strafpunten. Maar al met al met een topgevoel naar huis!"

Hieronder een foto van foto van de prijsuitreiking. Met van links naar rechts Elaine Pen (1 en 5), Alice Naber (2 en 3), Justin Maarse (5) en Hilde. Ondanks dat het een internationale wedstrijd was, domineerden de Nederlanders dus toch behoorlijk.

11-6-2012 Indeling oefencross.

Hierbij de indeling van de oefencross van woensdag 13 juni.

 

17.30 18.00 18.30-19.30 19.30
Noah Woeltjes Jeanet te B.   Aloys Lageschaar
Demi Scholten lotte Hemmer DEELNEMERS Thalintha Bakker
Jeanet te B. Anke Hemmer KENNISMAKING Sjoukje Lubach
Michelle Bosch   Laura 
       
 

27-5-2012 Winst in de M voor Zycate en Win and Go naar een tweede prijs in het Z debuut. 

Ook dit jaar reisde Hilde met haar paarden weer af naar Zeeland, om daar aan de SGW van Vrouwenpolder deel te nemen. Zonnig en droog weer, fitte paarden en een goed humeur gaven top resultaat!

Win and Go liep als eerste een fijne dressuurproef en ging daarmee aan de leiding. In het springparcours viel helaas een balk. "In een parcours waar wat bijzondere afstanden aangehouden werden, nam ik de beslissing een lijntje op zes galopsprongen te rijden, waar ik achteraf beter vijf had kunnen nemen. We kwamen wat dicht bij de tweede waardoor een balk viel, gelukkig voelde hij verder goed aan. "

De cross was goed afgewerkt en hier en daar echt technisch, maar Win and Go liep er feilloos doorheen. "Nu de sprongen massiever en moeilijker worden, springt hij alleen maar beter en zoekt hij ze echt op. Op de rechte stukken konden we mooi op tempo rijden, in de wendingen moesten we behoorlijk terug op de harde kleibodem. Hierdoor kregen wat tijdfouten, maar al met al toch nog een mooie tweede plaats. Een toppaard met een topinstelling, aldus de trotse amazone."

Zycate liet ook een gedrufde proef zien, met 200 punten goed voor een vierde plaats. Na een foutloos springrondje was het in de cross echt genieten geblazen! De geïnversteerde arbeidsuren beginnen nu vruchten af te werpen en in het terrein gaat de merrie steeds meer wachten op de aanwijzingen. Natuurlijk altijd nog boordevol energie! Het stel hoefde slechts enkele strafpunten voor de tijd te incasseren. Hierdoor kon Hilde de eerste prijs in ontvangst nemen en zeer tevreden naar huis.

Op de foto Win and Go in het springparcours en Zycate " de vrachtwagen op en af".

  

14-5-2012 CH Winterswijk: negen winstpunten, vijf keer prijs.

Het was een uiterst succesvol weekend te noemen. Een prachtig en goed verzorgd concours van de WR&PC met schitterend weer zorgde voor blije deelnemers. Ook organisatorisch verliep het naar wens, waardoor Hilde gerust deel kon nemen aan de wedstrijd. En met succes.

Voor de jonge Challenger was er op zaterdag een droomdebuut in de L1 dressuur. Met maar liefst 196 en 219 punten liep hij met veel gemak naar twee tweede prijzen. Vooral jurylid Margritta Holtman was onder de indruk en gaf een groot compliment op zijn lossigheid, bewerkbaarheid en het gemak waarmee hij met het gevraagde speelt. En dat terwijl hij de afgelopen tijd nog niet tussen de bordjes geoefend heeft. Een dag ervoor kreeg hij ook al veel complimenten tijdens de crosstraining in Ermelo vanuit de Eventing instructeurs cursus, die Hilde inmiddels met goed gevolg heeft afgesloten.

Een dag later werd Challenger prompt ook nog derde in het B springen met een stijl van 73 punten, het blijkt dus echt een allrounder te worden en heeft het afgelopen weekend erg veel geleerd. In dezelfde klasse behaalde Santana een vijfde prijs met 69,5 punten. In de klasse L zette Zycate haar beste beentjes voor om daar een vierde prijs weg te halen. Hierna kon Hilde tevreden weer verder met het secretariaatswerk om zo de zondag goed af te sluiten.

Hieronder een foto van Challenger, die simpel en behendig zijn parcours rond ging.

26-4-2012 Santana naar tweede prijs.

Op het terrein van de Sterruiters te Haaksbergen liep de merrie Santana na een korte rustperiode woensdagmorgen weer een springparcours. Zij behaalde daar in de klasse B met een stijl van 70,5 punten een nette tweede plaats, net achter Zendilia van clubgenoote Jeanet te Brummelstroete.

23-4-2012 Heftig weekend: Eindelijk een veulen en sgw Westerbork.

Maar liefst vijf weken later dan gepland had de merrie Vitalis (v. Diamond Hit) het zover: Zaterdagnacht om haf vier is een prachtig donker merrieveulen (v. Zhivago) geboren met enorme stelten eronder! Enkele uren later was Hilde alweer onderweg naar Westerbork om daar met Zycate een nette 6e plaats in de klasse M te veroveren.

Voor de merrie Vitalis, die Hilde samen in eigendom met Marry Keur heeft, was dit het eerste veulen. Vorig jaar was zij bij de eerste keer dekken direct dragend en dus werd gerekend op een vroeg veulen. Blijkbaar was de merrie het hier niet mee eens en liet iedereen dus lang in spanning afwachten. De geboorte liep echter zeer voorspoedig en een kranig merrieveulen en blije moeder zijn het resultaat. Hieronder een foto van het stel, waarop te zien is dat ook waakhond Smokey en Zycate nieuwsgierig naar het resultaat zijn.

Zycate mocht in Westerbork deelnemen omdat Hilde het goed voor haar vindt meer wedstrijdritme te krijgen. Er stond een mooie cross, helaas had Westerbork te kampen met zware hoosbuien en zeer drassige bodem. Gelukkig was de dressuur fijn en met 203 punten stond Hilde derde. "De springbaan was glad en Zycate fris, maar overal sprong ze mooi van de paal af en bleef foutloos. Ook de cross werd zeer prettig foutloos afgelegd, dit alles in een rustig tempo.De bodem was soms erg zwaar en Zycate heeft vorige week ook al een Maarsbergen gelopen. Ik wil graag opleiden en vertrouwen winnen, dus heb ik met beleid gereden",aldus Hilde.

17-4-2012 "The Black Beauty's" doen het goed.

Regelmatig krijgt Hilde mailtjes van mensen die een paard bij Stal Hietbrink hebben gekocht. Het is erg leuk om te lezen hoe de combinaties zich ontwikkelen en wat ze zoal beleeft hebben.

Hieronder vier foto's van één en hetzelfde paard, zou je zeggen. Echter niets is minder waar. Dit zijn twee totaal verschillende types, alleen de kleur en het formaat zijn ongeveer gelijk.

De twee bovenstaande foto's zijn afkomstig van Gemma Spies met haar topper Bella Donna (v. Don Primaire). Amper een jaar rijdt ze de lieve merrie nu en het regent prijzen en winspunten. Onlangs heeft ze succesvol het debuut in de klasse L2 gemaakt en enkele wedstrijden later zijn de winstpunten voor het M1 alweer binnen. Wauw! Niet te geloven, aangezien ze vorig jaar winter pas zadelmak is gemaakt. Gemma en Bella, ga zo door!

De onderste twee foto's zijn van het paard Bikita (v. Obelisk) uit de bekende Reina stam. Zij vertrok in de zomer van 2010 naar de tweeling Linda en Agnes Woudstra. Een echte karaktermerrie die op stal en bij de andere paarden laat weten dat ze er is. Maar één met zeer veel kwaliteit! Gelukkig kunnen de zussen er goed mee overweg en zijn ze vorig jaar, na een rustige opbouwfase, met wat wedstrijdjes gestart. De klasse L1 is inmiddels succesvol doorlopen en binnenkort wordt het L2 debuut gemaakt. Succes ermee!

Voor een filmpje, onlangs gemaakt van Bikita KLIK HIER.

16-4-2012 Prachtig maar zeer chaotisch Maarsbergen.

Win and Go mocht eindelijk weer mee in de cross en ook Zycate ging van start in de klasse M. Vooraf was bekend dat het een strak programma ging worden, helaas gingen er (organisatorisch) nogal wat dingen mis waardoor de planning behoorlijk in de war raakte.

Win and Go is in vorm en dat laat hij merken ook! Als eerste moest hij het spits afbijten in de ring. De ring ernaast werd nog gesleept met een hoop kabaal, maar gewoon beginnen volgens de jury want het liep al uit. Dit was niet zo'n succes met een proef die met wat bokjes en andere vrolijke uitspattingen op 184 punten uitkwam. Toen Zycate moest was de chaos compleet bij de dressuur, met als gevolg een hoop getouwtrek om wie mocht starten en uiteindelijk pas een uur later een proef kunnen rijden. Toch nog 192 punten was netjes te noemen.....

"Hierna snel met Win and go naar de springring, toen al was bekend dat ik niet op tijd de cross in kon ", aldus Hilde. Gelukkig liep hij een net springparcours met 1 balk, ondanks het korte losrijden. "Bij de cross mochten we op 1 minuut tussendoor van start. Win and Go liep een superfijne foutloze ronde, nog niet op tijd omdat de dressuur ook al niet zo liep en ik hem weer rustig op wil bouwen. Hij voelde als vanouds en ik ben erg trots op hem!"

Zycate stond er goed aan en had een foutloze springronde. "Op hindernis 4, 5 in de cross werden we afgeleid door de val van een ruiter en een los paard verderop en kon ik haar nipt dwars over de technische punt van hindernis 5 drukken. Hierdoor waren we allebei nogal van slag en naar hindernis 6 was de controle en de lijn kwijt. Een weigering op de dikke bak het bos in was onvermijdelijk en een volgende was ook het gevolg van afleiding, de cross werd vervolgens stilgelegd. Even schoot het door mijn hoofd om maar de stoppen, maar ik vond het voor de opleiding van de merrie toch zaak om de cross af te maken. Na 20 minuten konden we het parcours vervolgen en gelukkig kregen we de rust er weer in en maakten we de rest van het parcours zonder verdere problemen af. " Ondanks alle pech en chaos was het een schitterende cross en hoopt Hilde er vaker te kunnen starten. Dan met wat meer geluk!

 12-4-2012 Showbink Darius op nieuw adres.

De nieuwe eigenaresse Dionne Groen uit Rotterdam is dolblij met haar aanwinst Darius (v. Zizi Top). Al enkele weken staat deze mooie bruine op zijn nieuwe stal en hij leert elke dag bij.

De klik tussen beide was er meteen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want naast een beeldschoon paard is het ook een echte schat en superfijn te rijden. "Met het zadelmak maken heb ik de grootste lol gehad en daarna ontwikkelde hij zich heel snel tot een fijn bewerkbaar sportpaard", aldus Hilde. Dionne en Darius, het ga jullie goed en veel plezier met elkaar!

                  

2-4-2012 Crossen is gaaf!!!

Dat was een veel gehoorde kreet tijdens de eerste oefencross van stal Hietbrink in 2012. Fris maar droog crossweer en goede zin bij de deelnemers maakten het tot een geslaagde avond.

Allerlei verschillende paarden en pony's deden mee, van klein tot heel groot, van groen tot al best ervaren. Voor iedereen was het in elk geval uitdagend genoeg en was het tweede rondje zichtbaar makkelijker en goed om te doen. Hieronder een foto van Demi Scholten met haar nieuwe topper Valentina Vossi, gemaakt door Marloes Kornegoor die de deelnemers door het water hielp.

2-4-2012 Indeling oefencross.

Hierbij de indeling voor de oefencross van woensdag, laten we hopen dat het weer die uurtjes even meewerkt! Tot dan!

17.00 17.30 18.00
Henk Adema Talintha Bakker Dominique Tolsma
Simone Adema Daniëlle Wiggers Liesbeth Tolsma
Marit Damkot M. Huiskamp  Anouk Blekkink
    Hennie Albers
18.30 19.00 19.30
Demi Scholten Kelly Bulsink Aloys Lageschaar
Annelie Huizing Marloes Schieven Jitske Glorie
Michelle Bosch Heleen Beijers Mariëlle L + vriendin

1-4-2012 Balen van ruiterfout in Markelo.

Hilde kon nog met 1 paard bijschrijven in Markelo in de klasse M. Hier mocht Zycate van start, omdat Win and Go deze week al zo lekker had gewerkt tijdens de training in Ede.

In de dressuur werd een onderdeel verkeerd gereden, maar toch nog goed voor een 3e plaats met 189 punten. Ook het springparcours verliep prettig en foutloos. De cross was verbeterd ten opzichte van eerdere jaren met meer open stukken en goede galoppeergedeeltes. De merrie begon super en het gevoel was erg goed, een oerstomme en onnodige weigering op voorlaatste hindernis gooide echter roet in het eten.

"De finish was in het zicht, maar er moest nog linksaf geslagen worden voor de 2 laatste sprongen. De driesprong die daar stond moest voorwaarts gereden worden en zuiver in de lijn. Zycate trok echter naar links van de lijn af richting de andere paarden en omdat ik mijn zweep in de rechterhand had, kon ik niet fatsoenlijk corrigeren, mijn beenhulp was op dat moment te weinig overtuigend waardoor een flauwe stop ontstond. Gelukkig ging ze er daarna zonder enig probleem over. Weg goede klassering, maar zeer leerzaam voor de volgende keer!", aldus Hilde.

27-3-2012 Veel geleerd van toptrainer Chris Bartle.

Niemand minder dan de Britse trainer Chris Bartle was maandag en dinsdag in Nederland om op het terrein van het landgoed "de Valouwe" van Wendela Schlimmer te Ede trainingen te geven. Bovendien gaf hij maandagavond op het KNHS centrum in Ermelo een zeer boeiende video-training.

De zaal was met 120 geïnteresseerden vol waarin Chris met tekst en veel videovoorbeelden zijn "Rules for cross-country riding" een leerzame avond verzorgde. Voor Hilde was deze avond in het kader van de Eventingmodule een verplicht onderdeel en zeker de moeite waard. De volgende morgen was het vroeg op. Ook stagiaire Lotte Lurvink ging mee en zo werd om half 9 de training gevolgd met Win and Go, die al bokkend aangaf dat hij er zin in had! Al met al een zeer leerzame training, waarin vooral werd getraind op de focus over de hindernis heen te leggen en met een ontspannen teugeltje op een hindernis af te rijden, zodat het paard zijn hals goed kan gebruiken om balans te houden.

 

18-3-2012 Helaas niet van start in Chaam.

Door omstandigheden kan Hilde het nieuwe seizoen niet in Chaam beginnen. Marco schoot het afgelopen week prompt in de rug en kan/mag weinig en merrie Vitalis (v. Diamond Hit) verwacht een veulen van Zhivago. Chaam is niet naast de deur, vandaar deze beslissing. Volgende keer beter.

4-3-2012 Als de kat van huis is........

Een paar daagjes weg en de mannen hebben de vrije hand om fatsoenlijk door te werken zonder gestoord te worden door de baas..... De overdekte rijhal, die in 2009 gebouwd is, gaat langzaam maar zeker steeds meer afgewerkt worden. Het plan is om voor de volgende winter winddicht te kunnen rijden, door straks windbreekgaas boven de bakrand te plaatsen.

Vriend Marco nam de afgelopen dagen wat vrij om de paarden te verzorgen en kon daarnaast meehelpen met de bakrand. Ook broer Gerben had deze week tijd en samen met pa Wim en moeders Ina is er heel wat werk afgeleverd. Er moet nog heel veel gebeuren, maar het wordt erg mooi!

4-3-2012 Op "stage" bij stal Naber-Lozeman.

De afgelopen vijf dagen was Hilde niet in de Achterhoek maar in de Polder te vinden bij niemand minder dan Alice Naber-Lozeman voor een meeloopstage. Dit in het kader van de nieuwe, door de KNHS ontwikkelde, opleiding Eventing Instructeur die Hilde dit jaar gaat volgen samen met maar liefst 22 mensen meer!

De cursus bestaat uit 5 centrale bijeenkomsten en 2 dagdelen stage bij een eventinginstructeur. De cursus moet nog beginnen, maar Hilde besloot op de zaken vooruit te lopen en alvast een stage te plannen. Win and go, Zycate en Challenger waren mee naar de polder.

"Het betreft een goede voorbereiding op mijn eigen crosseizoen en daarnaast kon ik het qua tijd nu beter inplannen", aldus Hilde. "Het was super leerzaam, erg gezellig en vooral ook wel een beetje vakantie. Ik heb erg veel gehad aan de tips van Alice en natuurlijk goed oren en ogen open gehouden om zoveel mogelijk informatie mee naar huis te nemen. De paarden waren fit en fris en het was heerlijk om na de winter eindelijk weer in het crossterrein met prachtige hindernissen te kunnen spelen. Familie Naber en natuurlijk ook dames van stal: Hartelijk dank voor de leuke dagen!"

Hieronder een foto van Hilde samen met "working student" Benthe Vermeulen. Voor meer info, kijk op:          www.naber-lozeman.nl

25-2-2012 Nieuwe troef Santana pakt winst in Ambt Delden.

Met de vijf jarige merrie Santana (v. Sir Oldenburg) reed Hilde afgelopen woensdag in manege de Hoffmeier naar een 1e plaats in het B springen. Er werd een foutloos parcours neergezet met een stijl van 50 punten.

Santana is gefokt door en in eigendom van Dhr Leutkepicht uit Delbrück (Du). Sinds november 2011 staat zij in Corle en heeft al een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is de bedoeling haar verder op te leiden in de springsport, waarvoor de juiste kwaliteiten en eigenschappen aanwezig lijken te zijn. Voor meer info over Santana KLIK HIER.

26-1-2012 Een nieuw eventingseizoen gaat vorm krijgen.

Langzaam begint het weer te kriebelen! Een nieuw seizoen zit eraan te komen. De agenda is al weer aardig volgepland met wedstrijden, allerlei trainingen en oefencrossen (binnenkort in de kalender). Morgenavond is de aftrap met een infoavond van SGW regio Oost in de kantine van de manege aan de Potdijk te Markelo.

Hier zal Hilde een presentatie verzorgen over de trainingsopbouw van het eventingpaard. Allerlei vragen komen aan de orde, een evaluatie van het afgelopen seizoen en een kijkje op de komende wedstrijden. Voor meer info klik hier. Vanaf het 1e weekend van maart beginnen de crosstrainingen en is het mogelijk om crosstrainingen te volgen op het terrein van "Stal Hietbrink". Ook zullen dit jaar meerdere oefencrossen worden aangeboden, nadere info hierover volgt nog. Voor meer info kunt u contact opnemen met Hilde.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2011.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2010.