logo

 

 Het complete nieuwsoverzicht van 2011:

31-12-2011 Indoor SGW Deurne: Anders, maar zeker zo leuk!

Al enige tijd wordt er tussen Kerst en Oud en Nieuw een indoor SGW georganiseerd, dit jaar voor het eerst in Deurne. Om mooi aan de gang te blijven besloot Hilde zich op te geven met Zycate in het M. Na een korte rustpauze in november bleek zij nog steeds in topvorm en werd (wederom) heel mooi 2e.

Een goede proef op donderdag zorgde voor een 4e plaats met 195 punten. Zycate was hier en daar wat fris en fruitig, maar dat mocht de pret niet drukken, want dan weet Hilde dat ze in goede doen is. Het springparcours op vrijdag was krap en veel gedraai, wat voor veel ruiters een struikelblok bleek. Hier kwam het stel echter heel handig foutloos rond.

 Pas laat op de avond stond de M cross gepland. Vriend Marco ging even kijken hoe de voorgangers het deden. "Nou, als je aan de finish komt ben je al verder dan de rest!", aldus Marco, om goede moed in te praten... Vooral 2 hindernissen bleken "tricky". Weigeringen en enkele valpartijen waren er op hindernis 5 (2 stoelen achter een heuveltje) en hindernis 19 (op- en afsprong). Zycate barste echter van de energie en ze ging dan ook als een speer rond! Met wat hulp van het publiek finishte Hilde als eerste van de klasse M, ook nog foutloos en in een snelle tijd. Later bleek alleen Belgisch talent van het jaar Sarah van Hasselt ook foutloos rond te komen. Zij was wel langzamer, maar met 201 punten in de dressuur pakte zij nipt de overwinning. Het was een leuke ervaring en voor herhaling vatbaar.

Hieronder een filmpje van het crossparcours.

22-12-2011 Fijne feestdagen en een voorspoedig 2012 toegewenst!

"Iedereen bedankt voor de plezierige samenwerking (of gewoon het samen zijn) het afgelopen jaar en geniet van het leven in 2012! "

Na een korte wedstrijdpauze worden momenteel de wedstrijdpaarden rustig opgetraind voor het komende seizoen en ook enkele jonge toppers zijn er weer bij gekomen. Binnenkort hierover meer.

17-11-2011 Darius onder het zadel.

Deze zomer mocht hij nog even genieten van de weide, maar nu is het voor Darius (v. Zizi Top) ook tijd om aan het werk te gaan. Hij pakt dit spelletje heel erg handig en nieuwsgierig op en blijkt een echt showbinkie!

6-11-2011 Mooie afsluiting van het seizoen in Bathmen.

De laatste sgw wedstrijd van 2011 werd traditioneel in Bathmen verreden. Onder super omstandigheden liep Zycate naar een hele mooie 2e plaats in de klasse M.

Na het debakel van vorig weekend was Hilde erop gebrand om met Zycate nog een goed rondje voor 2011 af te leveren. Het leek net of de merrie het doorhad, want zij voelde fantastisch in alle onderdelen. De dressuur liep al prettig en met 200 punten was het gevoel goed. Het springparcours zag er netjes uit en Zycate vloog hier dan ook simpel en foutloos door.

Vooraf had Hilde bedacht dat de cross Zycate goed zou liggen en dit bleek helemaal waar. Hilde: "In het begin wat simpele sprongen in het bos en daarna enkele technische puntjes op de weide, hier moest ik het tempo onder controle houden. Daarna werden de hindernissen wat steviger en was het genieten geblazen, vooral bij het water gingen we als een speer en had Zycate aan het eind nog genoeg over voor een fijn "sprintje" naar de finish. Wel hadden we wat tijdfouten, uiteindelijk dus goed voor een 2e plaats."

 

3-11-2011 Win and Go 9e in de Eventingcup.

Win And Go is negende geworden in de KNHS-Copain Eventing Cup 2011. Na drie gewonnen wedstrijden in het begin van het seizoen ging hij nog aan de leiding in de sgw-competitie die uiteindelijk gewonnen werd door Alice Naber-Lozeman met Peter Parker.

 Hilde: "Win and Go heeft dit seizoen eigenlijk maar vijf eventingwedstrijden gelopen, waarvan er vier meetelden voor de cup. In Alphen-Chaam, Etten-Leur en Westerbork hebben we gewonnen. De andere twee wedstrijden gingen we ook foutloos, maar werden we door tijdfouten vijfde en tiende. Helaas ben ik met Win And Go dit najaar niet meer aan de start geweest vanwege een blessure afgelopen zomer. Win and Go is inmiddels gelukkig weer helemaal fit, maar dus niet meer opgetraind voor dit najaar. We richten ons vizier weer op het volgende eventingseizoen."

               lees meer

           

30-10-2011 Pech in Barchem.

Dat alles precies moet kloppen om een goede klassering neer te zetten bleek wel tijdens Nederlandse Kampioenschappen die dit weekend in Barchem werden gehouden. Hilde mocht hier deelnemen met Zycate in de klasse M.

De dressuur op vrijdag liep met 191 en 200 punten erg fijn. Zaterdagmorgen moest Hilde op tijd springen en hier werden 5 strafpunten genoteerd. De cross was prachtig en pittig, overal gebeurde wat. Het eerste gedeelte begon goed waarbij de sprongen mooi op tempo gereden konden worden. Bij het eerste water ging het helaas mis, waarbij Hilde haar beugel verloor en deze op bijzondere wijze aan de andere kant van het zadel kwam. Op de volgende sprong "de passage de route", was de beugel inmiddels weer aan de goede kant maar helaas nog niet in. Hilde besloot het met 1 beugel te proberen maar te weinig druk en slecht aanrijden gaven problemen op de afsprong en vervolgens op de opsprong. Na de beugel in te hebben gedaan ging het stel er probleemloos door. Er werd nog 1 hindernis gesprongen en vervolgens besloot Hilde haar merrie te sparen en de cross vrijwillig te verlaten, aangezien het baalgehalte nogal hoog lag. Ook zo kan het dus lopen......

23-10-2011 Challenger naar een 3e prijs in Diepenheim.

Dit weekend mocht de jonge Challenger weer mee in de klasse B om nieuwe ervaringen op te doen. Door zijn talent en enorme instelling kon maar zo mee worden gedaan om de prijzen.

Zo jong en zo groot als hij is, zo netjes laat hij zich al zien in de dressuurring. 194 punten werden bij elkaar gereden en volgens Hilde kan dit nog vele malen beter. Vooralsnog is het vooral leuk om te voelen dat hier nog veel progressie in behaald kan worden. Het springparcours was niet moelijk, echter de bodem was nogal zwaar waardoor buitenom werd gereden en 3 strafpunten voor tijd genoteerd moesten worden.

De uitnodigende cross was gewoon genieten geblazen waarbij Challenger het spelletje al aardig begint te snappen. De trakehner en het water, waar menig combinatie de mist in ging, gaven geen enkel probleem. De laatste hindernis, een heksenoog, werd wel spannend want Challenger besloot al zo vroeg te bukken dat ruiter en paard bijna een koprol erdoorheen maakten. Gelukkig liep het goed af en kon het stel lachend door de finish. Enkele tijdstrafpunten werden genoteerd en dat gaf een mooie 3e plaats als resultaat.

15-10-2010 Zycate zeer goed op dreef in Hattem.

In een pittige cross met veel combinatiesprongen waar duidelijk voor iedere sprong gereden moest worden liep Zycate naar een zeer verdienstelijke 7e plaats in de klasse M.

Een schitterend najaarszonnetje zorgde zaterdag voor goede omstandigheden. De organisatie had er veel aan gedaan de bodem te prepareren vanwege veel regen eerder deze week. Zycate, die momenteel topfit is en dat ook laat merken, bokte zomaar zonder pardon  Hilde aan de grond bij het losrijden voor de dressuur. " Hilde: Gelukkig had ik haar nog vast en kon ik er hartelijk om lachen, ze stond me aan te kijken en als ze haar tong uit had kunnen steken had ze dat zeker gedaan!" De dressuur liep ondanks alle commotie en natte baan met 192 punten goed af.

Ook tijdens het springen ging de merrie fris en vrolijk rond en maakte ze de sprongen echt heel goed af, dat gaf een foutloos rondje als resultaat. Doel was om de cross foutloos te rijden, om zo de benodigde punten voor het Nederlands Kampioenschap binnen te halen. Tijdens de cross wilde Zycate er echt op af en sprong met enorm veel macht. Echter de zware bodem en moeilijkheidsgraad zorgen dat Hilde in een gecontrolleerd tempo de cross wilde rijden. "Dit is goed gelukt en ondanks de vele tijdfouten stonden we aan het eind van de dag nog mooi 7e. Hiermee mag ze over 2 weken mee naar Barchem voor het NK, aldus Hilde."

25-9-2011 Goede resultaten in de sgw van Neede.

Zaterdag deed Hilde met Zycate voor het eerst mee in de klasse M, Challenger mocht ook ruiken aan het "terreinwerk" in de klasse B. De paarden pakten zeer goed aan in deze wedstrijd die telde als het Gelders Kampioenschap.

Het was even afwachten wat ditmaal in de cross om het "Bollert Brons" zou zitten, aangezien het op een geheel nieuw terrein werd gehouden. Er stond een faire cross, met een mooie waterparty en zeer veel mogelijkheden het geheel voor de komende jaren verder uit te bouwen.Zycate beet het spits af met een degelijke dressuurproef, goed voor 2 keer 190 punten. Een foutloos springparcours en dito cross met enkele tijdfouten waren goed voor een 4e plaats. Een mooie opsteker na een korte sgw pauze afgelopen zomer.

Challenger was mee om ervaring op te doen. Hij zette een mooie proef neer met 190 en 192 punten. Het springparcours was een fijn foutloos rondje. Daarna richting cross, hier werden de ogen erg groot toen de waterbak in zicht kwam. "Ik heb Challenger extra lang laten kijken naar de paarden die door de waterbak gingen en ook bij de start heeft hij alles goed in zich opgenomen, na verloop van tijd werd de hartslag rustiger. De eerste 500 meter schoot hij van links naar rechts, echter na hindernis 4 kwam de focus helemaal op de sprong en voelde hij alsof niks te gek was. Ook de waterbak pakte hij met volle overtuiging, wat een intelligent paard! Aldus Hilde." Natuurlijk waren er tijdfouten en dat zorgde voor een plaats in de middenmoot. Bert Wagenvoort, die als stijljury in de cross zat noemde het een TOP paard met véél potentie en gaf dan ook 3 negens op de het protocol.

11-9-2011 Fijne 5 jarige dressuurruin van Sandreo te koop. * VERKOCHT*

Deze mooie en werkwillende ruin wordt in opdracht van derden aangeboden voor verkoop. Een unieke kans voor iemand die een fijn sportpaard zoekt!

Deze mooie bruine ruin van 1.70 mtr groot is een paard met 3 goede gangen en een GEWELDIG karakter. Hij leert makkelijk en snel, is fijn aan de hulpen en licht in de mond. Braaf en sociaal in omgang, makkelijk met buitenritten, trailer en vreemd terrein.

       H

11-9-2011 3e prijs in Dinxperlo.

Omdat de sgw van Gorssel was afgelast besloot Hilde de paarden te laten springen in Dinxperlo.

Zycate werd daar mooi 3e in de klasse L met 2 foutloze rondes. "Hoewel ze nogal heet was, voelde ze enorm goed aan op de sprong. Om deze reden gaf ik in de barrage niet teveel gas, want controle bij haar is iets waar ik aan wil blijven werken."

Challenger liep zaterdag fijn rond in de klasse B met 1 springfout. Hij kwam nog wat terug de eerste paar sprongen, omdat het losrijden ook druk was. Maar verderop liep hij al vloeiend als een echte profi door. Ook Win and Go mocht  weer mee en in de L kreeg hij 2 lullige balkjes op simpele steilsprongen. Daarna werd hij M gestart en ook hier liep hij tegen 2 springfouten aan. "Win and Go kwam uit het ritme in een scherpe wending, de 2 hindernissen hierna volgden zo snel dat ik niet genoeg tijd had om het mooi te herstellen. De andere sprongen gaven echter veel vertrouwen", aldus Hilde.

Hieronder een foto van Zycate in actie.

 

24-8-2011 Geslaagde oefencross.

Vandaag hield stal Hietbrink een uiterst geslaagde en leerzame oefencross onder goede weersomstandheden. Ruim 50 deelenemers uit de regio en zelfs mensen uit Hilversum en Exloo waren vol lof en keerden tevreden en met een hoop nieuwe ervaringen huiswaarts.

Na de hevige regenval van gisteren was het even spannend of het allemaal door kon gaan, maar gelukkig hield het terrein zich uitstekend. Er was een leuk parcours opgezet waar menigeen nog hard aan het werk moest om de paarden/pony's rond te sturen. Gelukkig was er voor iedereen de mogelijkheid nog een keer rond te rijden en dat ging over het algemeen veel gemakkelijker.

Hilde reed vanmorgen met haar paarden Challenger en Zycate ook nog even een rondje. De 4 jarige grote Challenger had pas 2 keer eerder met de crosshindernissen kennis gemaakt, maar pakte uiterst  bekwaam en behendig aan. Wat een supertalent! Zycate mocht na een korte wedstrijdpauze een oefenrondje lopen. Zij voelde gretig, handig en brutaal zoals we van haar gewend zijn.

KLIK HIER voor een filmpje van Challenger. KLIK HIER voor een filmpje van Zycate.

Deelnemers en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en enthousiastme en hopelijk tot een volgende keer!

8-8-2011 Oefencross op Stal Hietbrink op woensdag 24 augustus.

Op woensdag 24 augustus 2011 wordt in samenwerking met de Winterswijkse Ruiter- en Ponyclub een heuse oefencross georganiseerd.

Meer info is te vinden via deze link: nieuws/oefencross 24 aug 2011.doc.

3-7-2011 Springfoto's Challenger

Vandaag liep Challenger (v. Tygo) zijn eerste officiële springwedstrijd in Varsseveld in de klasse B foutloos rond.

Hoewel deze grote bruine nog erg groen is en veel nieuwe indrukken op moet doen, zaten er toch enkele zeer goede sprongen tussen. De barrage werd voor een later tijdstip bewaard. Hieronder enkele actiefoto's.

  

2-7-2011 Crosstrainingen op terrein Stal Hietbrink een groot succes.

Het oefencrossterrein wat Hilde sinds dit voorjaar in gebruik heeft blijkt een grote meerwaarde in de Achterhoek. Verschillende groepen kinderen een volwassenen hebben de eerste trainingsrondjes met veel enthousiastme volbracht en hebben inmiddels de smaak van het "veelzijdige rijden" te pakken gekregen!

Onder andere leden van de Winterswijkse Ruiter- en Ponyclub, PC Varus en de kennismakinglessen van de regio Oost hebben een aantal trainingen onder leiding van Hilde of Bert Wagenvoort erop zitten. De eerste geluiden zijn positief en voor de regio wordt er dan ook gewerkt aan een aantal vervolgtrainingen. "Het terrein leent zich zeer goed voor groene combinaties, maar ook meer ervaren ruiters kunnen goed uit de voeten met wat technische vraagstukken. Veel galoppeerwerk maakt dat men kan oefenen aan het ritme en door de glooiing in het terrein krijgen de sprongen een extra dimensie", aldus Hilde.

Hieronder enkele foto's van de ponyleden van de WR&PC, gemaakt door Daniëlle Carrière.  KLIK HIER voor meer foto's.

    

Natuurlijk worden ook andere terreinen in de trainingen bezocht om zo combinaties spelenderwijs bekend te maken in de eventingsport. Zo is Hilde deze zomer ook te vinden op het terrein van de KNHS te Ermelo om daar deelnemers van de zomerinstructieweek te begeleiden in het terreinwerk. Afgelopen dinsdag werd hiervoor de aftrap gegeven en met een temperatuur van maar liefst 36°C! was het voor ruiter en paard best pittig te noemen. Hoewel het qua temperatuur bijna ondragelijk leek pakten de combinaties het werk allemaal erg goed aan en kon iedereen na afloop tevreden met paard en al onder de douche.

26-6-2011 Te koop: 4 jarig dressuurtalent! * VERKOCHT*

In opdracht van derden wordt de chique donkerbruine 4 jarige (Sorento x Furore) merrie Celest Sorent aangeboden.

Celest Sorent is een ware belofte voor de toekomst! Ondanks dat ze nog wat groen is in haar lichaam en doen en laten heeft dit paard toch zeer veel aanleg als dressuurpaard. Evenals haar bekende vader Sorento beweegt zij met veel veer, lossigheid en afdruk. Ze beschikt over een mooi lang voorbeen en een sterk achterbeengebruik. Het springbloed van moederskant komt de galop zeer zeker ten goede.

  

Hieronder ziet u een filmpje van de merrie in training, voor meer info kunt u contact opnemen met Hilde.

                              

13-6-2011 Goede springrondjes in Geesteren.

Challenger ging zaterdag mee naar Geesteren om ervaring op te doen en hij was weer erg wakker in het begin. Het springrondje in de bb gaf echter weinig problemen met 1 balkje, omdat Challenger de focus op een tentje had. Vandaag mocht Zycate mee in de klasse L en zij liep naar een zeer verdienstelijke 5e plaats uit bijna 60 deelnemers. De barrage had sneller gekund, ware het niet dat Hilde haar beugel verloor op de 2e hindernis. Echter 2 nulrondjes en een super springende merrie gaven weer veel vertrouwen om zo verder te werken naar het verdere sgw seizoen.

6-6-2011 Paarden doen het goed in de technische cross van Oudkarspel.

Op de Noord-Hollandse kleigrond van manege Beukers, met stevige wind en frisse temperaturen, was er een technisch hoogstandje neergezet. Veel combinatiesprongen, dikke tafels gevolgd door smalle puntjes, trakheners, opsprongen enzovoort, gaf menigeen stof tot nadenken.

In de M begon Win and Go zeer sterk door in de dressuur aan kop te gaan met 203 punten. Door zijn korte pauze van de afgelopen weken was er minder getraind dan gebuikelijk, maar hij voelde topfit! Het springen op de zandbodem leverde geen problemen op. Vlak voor de cross begon het stevig te regenen, waardoor het crossparcours spekglad werd en alles wapperde en verwaaide. De cross werd foutloos afgelegd, veel tijdfouten bleken echter onvermijdelijk om  op de benen te blijven en veilig over de finish te komen. Een 5e plaats met zeer tevreden amazone was het resultaat.

Zycate had een topdag en begon met een zeer sterke dressuurproef in de klasse L. Goed voor de koppositie met maar liefst 228 punten! Ook zij sprong foutloos en crosste zeer gretig en handig naar de finish. Enkele tijdfouten werden wel gemaakt om toch controle te houden, wat wederom een mooie 2e plaats opleverde.

30-5-2011 Geslaagd concours in Winterswijk.

Afgelopen weekend werd het grote dressuur- en springconcours van de WR&PC te Winterswijk verreden. Dit jaar voor het eerst aan de andere kant van de Vredenseweg op het mooie terrein van de familie Wassink. Heel veel vrijwilligers, zeer geschikt weer en mooie sport zorgden voor een geslaagde editie.

Tussen de organisitie door heeft Hilde zich ook nog even laten zien in de springring op zaterdagavond. De jonge Challenger (v. Tygo) mocht mee voor een oefenrondje springen. Hij is nog weinig mee geweest op vreemd terrein en was eerst dan ook diep onder de indruk van al dat nieuws!  Na enige tijd ontspande hij zich echter en in de springring deed hij zijn werk alsof hij dit al jaren zo doet. Resultaat was een foutloos rondje en een hoop geleerd.

Zycate mocht ook springen. Het plan was een rondje B en dan L, aangezien ze vorige week nogal heet in het parcours was. Nu liep ze echter uiterst geconcentreerd foutloos en hierdoor besloot Hilde alleen nog barrage B te rijden ivm andere werkzaamheden. Het resultaat was een 1e plaats met 52 punten voor stijl.

22-5-2011 2e prijs in Vrouwenpolder.

Alleen Zycate mocht ditmaal mee naar een zonnig Zeeland. Win and Go bleef thuis vanwege een lichte reactie op nieuw hoefbeslag, wat snel en vakkundig door de hoefsmid is opgelost door het ijzer iets aan te passen. Helaas kwam de wedstrijd net een paar dagen te vroeg.

Gelukkig maakte Zycate de reis meer dan waard, want zij werd 2e in de klasse L net achter Jan van Beek. Na een 7e plaats in de dressuur klom het duo hogerop door foutloos te springen en foutloos binnen de tijd te crossen. Hieronder een foto van het duo in actie tijdens de supermooie wedstrijd in Vrouwenpolder.

                                    

9-5-2011 Zycate naar een 5e plaats in Castenray.

Tijdens een zeer goed verzorgde samengestelde wedstrijd te Castenray verdiende Zycate gisteren een 5e plaats in de klasse L. Na de dressuur stond het duo op 193 punten en bij het springen de de cross werden er geen strafpunten meer aan toegevoegd. Een mooie opsteker voor de merrie waar Hilde enorm veel vertrouwen in heeft, die langzaam maar zeker steeds constanter gaat worden.

Win and Go werd gestart in de klasse M. Na 3 overwinningen op rij werd de wedstrijd als training gereden. Tijdens het losrijden werd Win and Go op scherp gezet. Zo scherp echter, dat hij in het eerste gedeelte van de proef meerdere malen aangaloppeerde. Een proef met wat vijven en wat achten, goed voor 188 punten. Volgende keer iets minder scherp dus...

 Na een flutbalkje op de eerste hindernis in het parcours werd de pittige cross in een gecontroleerd tempo met een zeer goed gevoel foutloos afgelegd. Ondanks het grote aantal tijdsfouten stond de combinatie toch nog mooi op een 10e plaats in het eindklassement.

27-4-2011 Instructeursopleiding allround niveau 3 op zak.

Afgelopen winter heeft Hilde hard bijgespijkerd aan haar rij- en instructievaardigheden door de ORUN cursus in Ermelo te volgen. 20 maandagen werd er intensief getraind onder de deskundige begeleiding van Janny Morsink en Edwin Hoogenraat. Enkele jaren terug behaalde Hilde al de tweede fase en nu vond ze het tijd haar kennis verder aan te scherpen. Slechts 7 combinaties uit heel Nederland volgden deze opleiding.

Met louter goede cijfers werden de examens door Hilde behaald. Zelfs een 8,5 voor het eindexamen lesgeven stond op haar protocol, met als commentaar van de jury: "We wisten met drie woorden al genoeg...".

17-4-2011 Derde overwinning op rij!

Vandaag was Win and Go in de klasse M op herhaling en won hij de rubriek in Westerbork. Ook Zycate had de smaak te pakken en werd vierde in de klasse L.

Zycate begon de dag fijn met een gedegen dressuurproef, goed voor 198 punten. In het springparcours had deze merrie haar zinnen even op de uitgang gezet, waardoor een dubbelsprong een extra gebroken lijntje kreeg. Gelukkig liep het allemaal goed en foutloos af en in de cross pakte ze weer brutaal aan. Hier werd de al geoefende gebroken lijn echter niet vlekkeloos gereden en kreeg Hilde een bijna botsing met een boom. Door een kleine volte werd het snel opgelost en met slechts wat tijdstrafpunten was het algemene gevoel erg goed.

Win and Go voelde 's morgens met losrijden meer als een tuiger dan als rijpaard?! Hij was ronduit ondeugend en moest even stoom afblazen. Gelukkig gaf de jury wat extra tijd zodat Hilde de boel een beetje in het gareel kon krijgen. Er werd een goede proef met 199 punten neergezet. Ook hij sprong een foutloos parcours en in de cross voelde hij op de sprongen erg safe. Wel waren er wat tijdstrafpunten, mede door een moeilijk en minder goed aangeduide afslag in het bos, waar het stel de wending niet meteen haalde. Gelukkig mocht het de pret niet drukken en is de volgende overwinning een feit.

16-4-2011 Wisseling in paardenbestand stal Hietbrink.

Ze staan al even in Corle, Hilde heeft er weer nieuwe jonge aanwas bij. Onlangs werden een 3 jarige ruin genaamd Darius (Zizi Top x Michelangelo) en de 4 jarige ruin Challenger (Tygo x Highline) aangekocht. Dit lijken beide fijne sportpaarden te worden. Darius heeft veel aanleg als dressuurpaard en Challenger, die komt uit dezelfde moeder als Hilde's eventer Win and Go, lijkt minstens zo talentvol als zijn grote broer en zal hier dan ook voor worden opgeleid. Meer info over deze twee vind u onder het kopje paarden.

Ook verliet Carrière (v. Padinus) de stallen in Corle en zal het dressuurpaard Salvador (v. Gribaldi) onder stagiaire Nickay te Brummelstroete in 2011 weer op de wedstrijden te vinden zijn. Het klikte zo goed tussen deze twee dat Nickay zeer enthousiast de training van hem heeft overgenomen en Hilde hierin de begeleidende taak op zich kan nemen.

Hieronder foto's van Challenger (links) en Darius (rechts).

 

10-4-2011 SGW training op de club.

Afgelopen week heeft Hilde bij de Winterswijkse Ruiter- en Ponyclub de kinderen, pony's en ouders kennis laten maken met  “de cross”. Hoewel de spanning vooraf soms best hoog was, ging menig kind en ouder opgewekt en met een frisse pony naar huis! Met de sleutelwoorden "belonen" en "vertrouwen geven" groeiden de combinaties aanzienlijk in het werk. Het enthousiastme lijkt gewekt en er wordt gewerkt aan een vervolgtrtaject voor de echte liefhebbers.

                               

 

8-4-2011 Aan de leiding in de Eventing cup.

Na de eerste 2 wedstrijden die meetellen voor de KNHS-Copain Eventing Cup gaat Hilde met Win and Go aan de leiding. Voor meer info klik hier.

4-4-2011 Win and Go wederom de baas in het M.

Afgelopen weekend tijdens de mooie cross in Etten-Leur waren de paarden van Hilde weer in bloedvorm! Win and Go gaf weer eens aan een top allrounder te zijn. Een goede dressuurproef gaf de 4e plaats, door een krappe tijd werd er wat afgesneden in het springen en dit resulteerde in een balkje. Dit bleek later echter niet uit te maken, want door een supercross binnen de tijd mocht Hilde alsnog een eerste prijs met deken ophalen. Slechts 4 combinaties konden in deze ring de cross foutloos binnen de toegestane tijd afleggen, vooral de stoere watercombinatie en verrassende coffin gaven de nodige problemen. Win and Go echter wilde weer enorm zijn  best doen voor zijn ruiter en pakte alles echt goed aan.

Maar ook Zycate gaf tijdens haar debuut van 2011 alles wat ze kon geven. Ze is enorm verbetert in de dressuur en ondanks het wat drukke stapgedeelte werd er een nette proef afgelegd. Ook hier viel een balkje in het springen. Tijdens de cross voelde deze fijne merrie, die erg brutaal op de hindernissen aantrekt, zeer goed aan wat de bedoeling was. Ze was dan ook foutloos in precies de optimale tijd en werd daarmee mooi 6e.

28-3-2011 Actiefoto's met nieuwe eigenaren.

De merries Carouche (v.Casco) en Bella- Donna (v. Don Primaire) worden door de nieuwe eigenaren volop getraind tijdens deze mooie lentedagen. Er werden dan ook wat leuke foto's ingezonden. De vrolijke 4 jarige schimmel heeft onder José Foppen succesvol een aantal bb pacoursjes gelopen en gaat het voorjaar officieel van start. De stoere zwarte Bella-Donna en Gemma Spies vormen ook al een mooie combinatie en Gemma geeft aan dat ze enorm blij is met de nieuwe aanwinst!

  

20-3-2011 Winnend begin van SGW seizoen in een schitterend Chaam.

Het Eventingseizoen ging vandaag weer van start in Chaam, welke haar 10 jarig bestaan vierde. Er waren perfecte omstandigheden en er stond een dikke en pittige maar vooral ook mooie cross. Petje af voor de organisatie.

Hilde had vandaag alleen Win and Go mee in de klasse M. Zycate mocht thuisblijven, aangezien de klasse L volgeboekt was. Gelukkig was de rit niet voor niets en deed de grote zoon van Karandasj zijn naam eer aan door de klasse M op zijn naam te schrijven! Niet verwacht, want Win and Go komt eigenlijk nog maar net kijken in de M en de bedoeling was een lekker trainingsrondje te rijden.

De dressuur liep best lekker, maar Hilde reed een oefening verkeerd en mede hierdoor lagen de verwachtingen niet zo hoog. Later bleek hij met 206 punten bovenaan te staan, schijnbaar was de jury toch gecharmeerd van zijn grote bewegingen. Het springparcours ging uit het boekje en dus foutloos. De cross gaf Hilde echter pas een echt enorme kick, zo simpel heeft hij nog nooit aangevoeld! Terwijl er echt een dikke en ook selectieve cross stond, trok hij erop aan als een profi en sprong alsof de hindernissen niets voorstelden. Dat geeft vertrouwen voor het komende seizoen!

Hieronder een paar mooie actiefoto's gemaakt door niemand minder dan Daniëlle Carrière. Dank je wel!

19-3-2011 Een droom die uitkomt: Een eigen Eventingterrein!

 Goede terreinen om te trainen voor de Eventing zijn schaars in de Achterhoek. Voor de grotere, overzichtelijke  terreinen moet men al naar Ede, Renswoude of zelfs verder weg. Dat is jammer, voor veel mensen is de afstand een drempel om hiermee kennis te maken. Terwijl deze trainingen juist erg stimulerend en verfrissend kunnen werken voor zowel ruiter als paard/pony, op welk niveau dan ook.

 Bij stal Hietbrink zal er ruim 2 hectare aan eigen grond in gebruik bij gaan komen, voornamelijk om de paarden te laten weiden en om een gedeelte van het ruwvoer te winnen. Hiermee zag Hilde deze kans schoon om een royaal opgezet crossterrein op de bouwen met voornamelijk verplaatsbare hindernissen op verschillende niveau's.  Uiteraard hoort hierbij ook een waterparty en wal, vakkundig aangelegd door broer Gerben.  Enkele hindernissen zijn beschikbaar gesteld door de Eventingcommissie van de regiotrainingen Oost, die hier ook een aantal trainingen zullen verzorgen. Verder zijn hindernissen ontwikkeld door de fam. van Eerden zelf met de nodige creatieve inbreng van vader Wim. Iedereen natuurlijk hartelijk dank hiervoor!

Voor meer info omtrent het terrein en trainingen kunt u contact opnemen met Hilde.

 

7-3-2011 Ook Bella Donna vh. Overwater verhuist naar het zuiden.

De 5 jarige merrie Bella Donna (v. Don Primaire) werd afgelopen winter door Hilde rustig zadelmak gemaakt. Ze pakte alles heel goed aan en ging met grote sprongen vooruit. De nuchtere, werkwillige merrie liet zich simpel en makkelijk bewerken met 3 goede gangen en een mooi ontwikkeld lijf. Hiernaast maakte ze ook nog eens een hele fijne sprong en genoot ze volop van de buitenritten. Met recht een paard om van te genieten!

Dit zag ook Gemma Spies uit Ochten die haar inmiddels op stal heeft en laaiend enthousiast erover is! Ze zocht een maatje voor het leven en Hilde verwacht dan ook dat dit stel veel mooie momenten zal gaan beleven.

 4-3-2011 Wise-Guy vermaakt zich goed op nieuw adres!

Onlangs werd het paard Wise-Guy (v.Voltaire) verkocht naar de fam. Bos uit Brabant. Het klikte meteen tussen zijn nieuwe amazone Saskia en Wise-Guy! Het is echt een paard wat veel aandacht en beweging nodig heeft en altijd zoekt deze clown naar iets om te doen. De fam. Bos weet hier haarfijn mee om te gaan en kan hem een super adres bieden. Zijn nieuwe maatje heeft hij inmiddels gevonden, zo blijkt uit deze foto. Dames daar uit het Zuiden: Veel plezier ervan en natuurlijk een fijne Carnaval toegewenst!

 

30-1-2011 Clinic Lucinda Fredericks en weer een winstpunt in het Z.

Afgelopen woensdag had Hilde van niemand minder dan Lucinda Fredericks een dressuur- en springclinic op landgoed Maarsbergen met Win and Go. Dit alles begon om 8 uur 's morgens met een klein zonnetje opkomend achter de mist, dat gaf toch wel een bijzonder gevoel!

Lucinda is met Clayton Fredericks woonachtig in Engeland en samen komen zij uit voor het Australische team in de Eventing. Lucinda heeft onder andere Burghley gewonnen en beiden zijn de zeer succesvol op het hoogste niveau.Voor meer info kijk op www.teamfredericks.com.

Hilde werd flink aan het werk gezet en na de 3 kwartier dressuurles waren zowel ruiter als paard waternat! Veel nuttige tips om vooral het ritme van de draf en galop klein en snel te maken. 's Middags volgde een springles met veel creatieve gymnastiekjes, waar alle paarden erg los en gehoorzaam van werden. Enorm leerzaam en voor herhaling vatbaar!

Gisteren werd in Almelo nog een dressuurwedstrijdje meegepakt. Hier kreeg Win and Go in de 20 x 40 baan met enkele goede stukken, maar ook wat rommeltjes in de afwerking 204 punten en een 5e plaats.

16-1-2011 Z-dressuur in Zevenaar.

De indoorconcoursen zijn niet Hilde's grootste hobby, maar om het wedstrijd rijden niet te verleren zijn enkele oefenrondjes nou eenmaal het beste om te doen. Het is natuurlijk iets om naar toe trainen en zo kun je weer zien waar je staat.

Het was al met al alweer meer dan een jaar geleden dat Hilde voor het laatst een 20 bij 60 baan binnenreed, maar toch weer erg leuk om mee te maken. Win and Go (v. Karandasj) mocht mee om te laten zien dat ook sommige springgefokte paardaen goed mee kunnen draaien op Z niveau. Hij liep in het Z1 met 205 en 198 punten een mooie 5e en 6e plaats bij elkaar. Punten waar nog op verbeterd kon worden zijn de keertweningen, die wat groot waren, de stap die wat spanning had en de eenvoudige wissels die soms haperden. Wel liet hij een super uitgestrekte draf en galop zien, dan is de 60 meter zo voorbij! Win and Go groeide helemaal bij het binnenkomen van de ring, echt een paard wat graag voor zijn ruiter wil werken!

Klik hier voor het nieuwsoverzicht van 2010.