logo

 

 Het complete nieuwsoverzicht van 2010:

30-12-2010 Nieuw paard in training.

Hilde heeft een nieuwe uitdaging bij. Deze Carrière HSH (v. Padinus) staat sinds enkele weken in Corle en is in eigendom van Henk Smalbraak en Daniëlle Carrière van hshorses. Deze ruin van 2007 zal worden klaargemaakt voor de wedstrijden. Meer info over dit paard kunt u vinden onder het kopje paarden.

 

23-12-2010 Fijne feestdagen en een voorspoedig 2011!

Het is winter in ons land en dat is te merken! De paarden op stal Hietbrink worden gelukkig rustig worden doorgetraind in de bak en strekken de beentjes dagelijks op de witte weides. Een mooi gezicht maar verder is alle sneeuw en vorst vooral erg onpraktisch. Na een korte wedstrijdpauze zal Hilde begin volgend jaar weer aan enkele dressuur- en springwedstrijden deel gaan nemen, als deze niet worden afgelast althans....

Vooralsnog zullen we het er mee moeten doen en laten we er dan ook maar het beste van maken. Een ieder prettige feestdagen toegewenst en al het goeds voor volgend jaar!!

14-11-2010 SGW-seizoen ten einde.

Helaas moest door al het water van boven de SGW van Bathmen worden afgelast, wat tevens de laatste Eventingwedstrijd van 2010 zou zijn. Erg spijtig, want waar het voorjaar van 2010 voor Hilde en haar SGW-paarden zo succesvol verliep, waren er de laatste weken allerlei probleempjes waardoor er minder gestart kon worden dan gehoopt. Paard en/of ruiter niet fit, andere feestelijkheden of verplichtingen en dus ook weersomstandigheden om maar wat de noemen. Ondanks wat tegenslag kan Hilde toch terugkijken op een heel geslaagd en vooral leerzaam seizoen, met veel mooie wedstrijden en vooral super paarden om mee te werken! Dus vol goede moed naar 2011.

7-11-2010 2 paarden naar nieuwe eigenaren.

Dit weekend vertrokken 2 paarden via Stal Hietbrink naar een nieuw adres. De 3 jarige merrie Carouche (Casco x Burggraaf) viel al even geleden in de smaak bij de nieuwe eigenaresse José Foppen uit Hierden en werd nu opgehaald. Daar zij nog geen stal vrij had, reed Hilde hem even door. Nu kan ze er zelf mee aan de gang en de eerste geluiden zijn positief!

De 5 jarige ruin Amigo Parlasiempre (Samba Hit x El Corona) deed het de afgelopen tijd erg goed en dit bleef niet onopgemerkt. Hij is verkocht naar Duitsland,  waar hij voor de dressuursport zal worden ingezet.

22-10-2010 Amigo Parlasiempre ook op de site.

Het 5 jarige dressuurpaard Amigo Parlasiempre (Samba Hit) die Hilde rijdt staat inmiddels ook op de site. Informatie en een filmpje vindt u onder het kopje paarden.

 

3-10-2010 NK Ijsselsteyn met gemengde gevoelens.

Met Win and Go mocht Hilde in de klasse L deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap te Ijsselsteyn. Natuurlijk was naar dit kampioenschap toegewerkt en Hilde was er dan ook op gebrand om goed te gaan rijden.

Op vrijdag werd een super dressuurproef neergezet. In het grote en sterke deelnemersveld werd Hilde 5e met maar liefst 199 en 220 punten! Zelfs 2x een 9 voor de middengalop stond op het protocol. Hierna werd de cross verkend en dit zag er kampioenschapswaardig uit.

Een dag later bleek Hilde zelf absoluut niet fit. Slechte nachtrust en andere drukte in de voorafgaande week eisten net nu zijn tol. Bovendien had het de gehele nacht geregend en was de bodem in mindere staat. In het springparcours ging er een balk naar beneden, omdat Hilde zelf teveel naar voren bleef rijden in een lijntje.

In de cross pakte Win and Go goed aan. Er moest er echter hard aan gewerkt worden, omdat hij voor bijna alle plassen opzij sprong en het tempo moeilijk aan te houden was. Vlak voor het water waren Hilde's krachten een beetje uitgewerkt en helaas weifelde Win and Go een moment teveel op de waterinsprong, waarddoor dit als weigering werd aangerekend. Gelukkig waren de andere sprongen goed tot zeer goed en gaven de technische sprongen vertrouwen voor het hogere werk. Een plaats in de middenmoot was uiteindelijk het resultaat.

30-9-2010 Nieuw paard op Stal Hietbrink.

Stal Hietbrink heeft er weer een nieuwe aanwinst bij! De 4 jarige merrie Bella-Donna v/h Overwater (Don Primaire x Pik Labionics) staat sinds enkele dagen nieuwschierig te wachten op al wat er gaat komen. Na een uitgebreide keuring, die ze perfect doorstond, is haar opgroeifase omgezet naar een scholingsfase. Hilde gaat haar zadelmak maken en heeft er veel zin in! Meer info over deze mooie merrie kunt u vinden onder het kopje paarden.

28-9-2010 Win and Go in de Vennebulten.

Een korte impressie van de crosstraining regio Oost van vorige week, waar Hilde deelnam met Win and Go. Dit werd gegeven op de prachtige terreinen van Venderbosch waar enkele dagen eerder het Hippisch Festijn plaatsvond. Inclusief deskundige instructies van trainer Bert Wagenvoort en instemmend commentaar van filmman Marco!

 

18-9-2010 Topscore in Haaksbergen.

Vrijdags heeft Hilde meegedaan aan het dressuurconcours "De Zilveren Ster"te Haaksbergen. Met maar liefst 208 punten behaalde ze een fraaie 3e plaats in de klasse L1 met Amigo Parlasiempre (Samba Hit).

12-9-2010 3e plaats in Gorssel met Win and Go.

Gelukkig maakte Win and Go de rit naar Gorssel niet voor niets. Eerder die dag had Hilde met Wise-Guy een onverwachte val in het springparcours. Erg jammer want na de dressuur stond hij aan de leiding en de cross leek goed te doen.

Zycate pakte goed aan met een nette dressuurproef en foutloos springparcours. Helaas moest Hilde haar in het laatste stuk van de cross eruit halen. Bij een opsprong was de afzet erg zwaar en kwam de merrie met één voorbeen niet goed van de grond, omdat ze zichzelf op het ijzer stond. Hierdoor ontstond weer een bijna val, maar gelukkig bleef het stel net op de been. Toch liep ze even iets onregelmatig, waardoor Hilde vrijwillig het parcours verliet.

Win and Go stond na de dressuur aan de leiding en sprong ook foutloos. Ook de cross liep lekker, hoewel op de het laatste zwaarder wordende stuk rustig aan werd gedaan. Hierdoor liep hij wat tijdfouten op maar toch nog goed voor de derde plaats.

9-9-2010 Druk bezochte clinic Tim Lips.

Woensdagavond was het druk rondom het nieuwe manegecomplex van de Winterswijkse Ruiter en Ponyclub. Ruim 250 toeschouwers kwamen op de clinic van Olympisch eventingruiter Tim Lips af. Samen met Jiska Hoekstra, Vivian van den Berg en Jeanet te Brummelstroete mocht Hilde met de leerzame clinic meerijden. Ze deed dit met Win and Go die voortreffelijk aanpakte.

Eerder die dag werd de ruime buitenpiste omgetoverd tot een heus eventingterrein. Met enkele door vader Wim eigenhandig gemaakte hindernissen en creatief denkwerk ontstond er een leuk parcours. Na afloop deed Tim nog een verhaal in het Grand Café van de manege, wat voor deze gelegenheid nog niet "Grand"genoeg leek, aangezien er ook veel mensen buiten mee moesten luisteren.

Al met al een leuke avond en vooral goede reclame voor de sport en de manege. Bij Hilde thuis zijn de hindernissen samen met wat andere bomen achter in de wei geplaatst, zodat er ook bij Stal Hietbrink geoefend kan worden.

  

      

                                            

6-9-2010 En toen was er licht.

Eindelijk hebben we de lampen in de overkapping geplaatst en dit lijkt heel goed. Dus nu kunnen we ook tijdens de komende donkere avonden droog rijden. Iedereen bedankt voor jullie hulp!

    

22-8-2010 Zeer fijn debuut klasse M SGW voor Wise-Guy.

Na een korte wedstrijdpauze voor de SGW paarden werd gisteren met Wise-Guy de wedstrijd van Wieringerwerf meegepakt. Helaas was Zycate net niet fit en besloot Hilde zowel Zycate als Win and Go thuis te laten. Win and Go kan namelijk meedingen voor de Nederlandse Kampioenschappen klasse L en wordt nu nog even thuis doorgetraind.

Voor Wise-Guy was het zijn debuut in de klasse M en dit was meteen een echte uitdaging. Het was met recht een stevige en vooral technische cross te noemen. In het parcours zaten alle elementen verwerkt, met maar liefst 4 smalle combinaties, sloten, greppels en aan het eind een stevige bult met een schuine driespong. Vervolgens meteen daarachter een watercombinatie met drie spongen als insprong en opsprong eruit.

Wise-Guy heeft zich de laatste tijd mooi doorontwikkeld en in de dressuur scoorde hij dan ook 202 punten, goed voor een derde plaats. Het mooie springparcours gaf een kleine miscommunicatie en daardoor een domme fout op de meest simpele sprong. De cross werd rustig gereden, hij was moeilijk genoeg. De eerste combinatie, een heus "aanrecht" gevolgd door een smal "kookeiland" op 2 galopsprongen werd huizenhoog gesprongen. Daarop volgde meteen eenzelfde soort hindernis, een dikke picknicktafel met op 1 galopsprong een smal bijzettafeltje. Ook hier ging Wise-Guy enorm over de eerste, waardoor helaas de 2e sprong niet meer paste en een weigering volgde. Gelukkig pakte hij hem daarna heel mooi en deed de rest van het parcours alsof er niets was gebeurt, hij voelde echt supergoed aan!Een einduitslag in de middenmoot maar met een zeer goed gevoel huiswaarts dus.

2-8-2010 Winnend debuut in Barchem met Amigo Parlasiempre.

Gisteren reed Hilde naar een mooie 1e en 2e plaats in de L1 dressuur met het paard Amigo Parlasiempre (Samba Hit). Het duo scoorde 197 en 195 punten. Amigo is niet van Hilde zelf maar ze heeft hem nu een aantal malen getraind en zal hem op wedstrijden uitbrengen en verder opleiden. Het is een imponerende bruine ruin met een stokmaat van 1,74 mtr, maar hij laat zich fijn zitten en is met zijn 5 jaar inmiddels klaar om wat meer aan het werk te gaan.

Ook Vérité is na een wedstrijdpauze van ongeveer een half jaar weer terug in de wedstrijdring. Afgelopen winter had zij al een goed debuut gemaakt in de klasse M1, maar door het drukke SGW schema van Hilde besloot zij deze merrie even rust te geven en thuis verder te trainen. Gisteren liep ze 2 goede proeven, maar met in beide proeven 2 grote fouten. Ondanks enkele onvoldoendes kwamen ze toch tot 190 en 185 punten en was er nog een 6e plaats voor hun weggelegd. Hieronder een foto van de chique merrie die altijd alert en oplettend is!

21-7- 2010 Te koop: Salvador! (Gribaldi x Balzflug)

Te koop wegens gezinsuitbreiding van de eigenaresse, deze mooie zwarte topper "Salvador"! Meer informatie over dit paard vind u onder het kopje paarden.

                           

14-7-2010 Bikita naar het hoge noorden.

Afgelopen maandag heeft Hilde het paard Bitkita (Obelisk x Davignon) naar haar nieuwe eigenaren Linda en Agnes Woudstra in Leeuwarden gebracht . Deze 4 jarige merrie uit de bekende Reina/Burga stam werd door Hilde zadelmak gemaakt en pakte alles heel goed op. De tweelingzussen Woudstra zagen hier wel wat in en zullen haar verder op gaan leiden voor de dressuur- en ook springsport. Wat een fijn paard, hier gaan we zeker nog wat van horen!

Ondertussen is Hilde weer begonnen aan een nieuwe uitdaging. De 3 jarige merrie Carouche v. Casco uit de Burggraaf merrie Nilona zal er aan moeten geloven.... Eigenaresse Marry Keur is razend enthousiast over deze dondersteen. Ze is klein van stuk, maar heeft zeer goede bewegingen en ketst van de grond met vrijspringen. Een hard en vrolijk beestje wat inmiddels haar eerste longeerwerk keurig heeft afgelegd. We zullen kijken wat ze onder het zadel gaat doen.

14-7-2010 Julie en Oscar tweede tijdens SGW debuut in Diepenbeek.

Erg leuk om weer een vrolijk mailtje te ontvangen vanuit België. Julie van Weehaeghe is daar met Oscar tijdens hun eerste gezamelijke SGW wedstrijd heel knap tweede geworden! Oscar is sinds april 2010 van Julie en heeft voorheen samen met Hilde veel successen behaald tot en met het Z SGW.

 Afgelopen weekend werd deze prestatie in het ook zeer warme Diepenbeek neergezet. Na een derde plaats in de dressuur kon Julie genieten van een foutloos springparcours en dito cross, met enkel wat tijdstrafpunten. Hiermee klom ze op naar de tweede plaats. Hier wat foto's van het charmante stel!

                    

4-7-2010 SGW Maarsbergen: Prachtig evenement, goede prestaties en pech onderweg.

Niets dan lof over het schitterende evenement van Maarsbergen en haar goede organisatie! Goede parcoursen rondom het landgoed van Maarsbergen onder goede omstandigheden zorgden voor tevreden ruiters.

Helaas was er voor Hilde 's morgens pech onderweg vlak voor de afslag van Maarsbergen. Een dubbelle klapband van de vrachtwagen linksachter zorgde voor de nodige vertraging. Gelukkig konden de banden ter plekke worden vervangen langs de snelweg en bleven de paarden rustig terwijl de vrachtwagen werd opgekrikt. 2 uur later dan gepland werd de eindbestemming bereikt. Hierdoor kon Hilde niet meer met de geplande drie paarden deelnemen, maar werden alleen Wise-Guy en Win and Go gestart. Tussendoor was er nog snel even tijd de cross te verkennen, wat wel wat zweetdruppels koste met een heuvelachtig terrein en soms mulle stukken zand. Gelukkig voor Hilde was naast Marco ook Heleen Beijers mee om te helpen, dus konden de paarden vast gereed worden gezet, waarvoor dank!

Het resultaat mocht er wezen. Wise-Guy begon goed met een nette proef en werd met maar liefst 209 punten beloond. Na een lekker springrondje met een knullig pechbalkje op de laatste dubbel liep hij de cross simpel zonder problemen door. De leuke en faire cross met vooral hindernis 4 (2 huisjes op één galopsprong met een lastige lijn om aan te rijden) als scherprechter werd netjes binnen de tijd afgelegd. Goed voor een derde plaats in het eindklassement.

Win and Go liep in dezelfde ring een nette maar ietwat brave dressuurproef, goed voor 205 punten net achter Wise-Guy. In het springen stond hij er goed aan en liep een mooi foutloos rondje. Voor de cross werd hij zelfs extra brutaal met de nodige bokkesprongen en bleef er tijdens de rit ook super aan trekken! Steeds meer gaat hij zich op de sprong focussen en hij bleef dan ook foutloos en binnen de tijd. Hiermee werd hij tweede en moest Hilde alleen olympisch ruiter Tim Lips voorlaten.

De paarden krijgen nu enkele weken wat rust en in augustus staat de volgende SGW wedstrijd in Wieringerwerf weer op de kalender. Ondertussen is Win and Go ook nog geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen in het L springen. Dit wordt verreden op 14 augustus in Beesd. Hieronder nog enkele archieffoto's van Wise-Guy in Markelo en Win and Go tijdens de clinic van Tim Lips.

                                       

 

27-6-2010 Organisatie Leidschendam naait Hilde een oor aan!

Wat een mooie dag had kunnen worden liep uit in een ware domper. Gisteren kwam Hilde met drie fitte paarden aan de start in de klasse L te Leidschendam. Bij het parcoursverkennen viel al op dat nergens schetsen van de hindernis hingen, maar de cross zag er verder erg goed uit en Hilde had de rit in het hoofd. Het springparcours was niet fijn, met onlogsiche en zelfs een onmogelijke lijn. Maar het was niet hoog en dit werd dan ook maar voor lief genomen.

De dressuur liep fantastisch! Zycate (ietwat overdeven met 213?! punten) en Win and Go (202 punten) liepen als nooit tevoren. Wise-Guy had ook hele mooie ontspannen stukken en werd wat karig gejureerd met 181 punten, maar het mocht de pret niet drukken.

De paarden werden vervolgens door het parcours geloodst met een extra volte voor Win and Go. Hij gleed in de onmogelijke lijn op zijn kont, waardoor de volgende hindernis niet meer te halen was. In de cross deden de paarden wat ze moesten doen en overheerste aan het eind van de rit het goede gevoel.

De klap kwam echter toen de voorlopige uitslagen op het bord kwamen te hangen. Door een foutieve passage bij een hindernis bleek Hilde met haar paarden te zijn uitgesloten?! Deze hindernis was door Hilde anders geïnterpreteerd dan de parcoursbouwer bedoelde. Weg winkans en nog veel erger, minpunten waar je niet op zit te wachten. Met Hilde waren nog een aantal deelnemers meer met hetzelfde probleem. Helaas hield de organisatie de poot stijf en was er geen overleg mogelijk met de federatievertegenwoordiger. Hilde zal het voorval nog wel aan de KNHS voorleggen, maar verwacht hier niet teveel van. Gelukkig hebben de paarden hier verder niets van meegekregen en hebben zij hun beste beentje voorgezet!

18-6-2010 Nieuwe filmpjes beschikbaar.

Hilde gunde zichzelf maandag een middagje voetbal kijken en ondertussen werd er met de computer gewerkt aan wat filmmateriaal. Ondertussen staan drie nieuwe filmpjes op de site van de paarden Zycate, Vitalis en Bikita. Deze zijn te vinden onder het kopje paarden en vervolgens kijken onder het betreffende paard. Veel kijkplezier toegewenst!

14-6-2010 Win and Go 6e te Rekken.

Afgelopen weekend werd Hilde met Win and Go 6e tijdens het concours van Rekken in de klasse L springen. Hij voelde goed aan op de hindernissen. Tijdens de barrage moest Hilde voor de lange lijn kiezen omdat Win and Go na de dubbel erg ver doorsprong. Hilde wil dit paard graag heel houden voor de komende sgw wedstrijden.

6-6-2010 1,2 en 4! Optimaal resultaat tijdens SGW Oudkarspel.

De paarden blijven Hilde positief verrassen! Tijdens de wedstrijd te Oudkarspel liep het allemaal uit het boekje. Een zeer fraaie en best technische cross rondom het manegecomplex Beukers en wederom goed weer zorgde voor een dag vol mooie momenten.

Win and Go liep een top dressuurproef wat beloond werd met maar liefst 209 punten, hij stond hiermee bovenaan. Door een foutloos parcours en een fijn gereden cross binnen de tijd won hij wederom in het L!

Ook Wise-Guy liep erg lekker, de dressuur gaat steeds beter en hij verdiende 195 punten. Ook Wise-Guy spong foutloos en liep snel en simpel door de toch soms lastige hindernissen. Hij werd hiermee 4e in dezelfde ring als Win and Go.

Zycate wordt in de dressuur steeds meer bevestigd en had alleen een paar onderdelen die net niet helemaal uit de verf kwamen. Zij kreeg 182 punten en stond na de dressuur 6e. Tijdens het springen en de cross was ze helemaal in haar element en erg fraai met de oortjes erop werd alles goed afgelegd. Zelfs een smalletje na een dikke tafel in het begin van de cross, waar zij nog niet veel ervaring mee heeft, pakte goed uit. Zij klom hiermee op naar een 2e plaats.

31-5-2010 Foto's merrieveulen Furore.

Hierbij enkele foto's van het merrieveulen Furore (Lexicon x Burggraaf), op de foto's is ze ongeveer 2 weken oud. Deze  wakkere dame voelt zich erg goed en dardelt heel wat af in de weides van stal Hietbrink. We zijn benieuwd wat dit in de toekomst gaat brengen.

30-5-2010 CH Winterswijk, organiseren en rijden.

Afgelopen weekend was weer het jaarlijkse concours van de WR&PC op de mooie terreinen van de familie Wassink. Zaterdag werd goed gereden en het weer werkte volop mee. Helaas zat het weer vandaag minder mee, maar de bodem hield zich goed.

Vanmorgen werd er nog even tijd vrijgemaakt voor wat springwerk. Zycate mocht in de klasse B en sprong fijn. Doordat Hilde iets in het oog kreeg vlak voor hindernis 5 werd op deze hindernis een balk meegenomen die tussen de achterbenen van Zycate kwam. Hierdoor moest even een volte worden gedraaid en de rest van het parcours werd goed afgelegd met één oog dicht.

Win and Go was in het L foutloos in het basisparcours en de barage. In de barrage werd rustig aan gedaan, want in het achterijzer was één schroefdraad voor de stift kapot en de andere stift was afgeknapt. Hij verdiende hiermee een nette 10e prijs. Wise-Guy had was vandaag erg enthousiast en had een balk in het L. Na deze rondjes kon Hilde weer verder helpen op het secretariaat en ondanks de regen was 2010 toch een geslaagde editie.

24-5-2010 Oscar doet het goed in België.

Onder zijn nieuwe amazone Julie van Weehaeghe bevalt het Oscar erg goed in het Belgische Vlaanderen. Hij is al aardig gewend op zijn nieuwe stal en de eerste oefencross pakte goed uit. We hopen dat Julie en Oscar samen veel plezier hebben en dat ze het goed gaan doen in de wedstrijden!

    

                                   

23-5-2010 SGW Vrouwenpolder: Wederom winst en een vierde plaats. Nu met Film!

Onder goede omstandigheden en vooral een erg fraaie cross was het weer een succesvol weekend voor Hilde. Wederom liet Win and Go zien een top eventingpaard te zijn door de klasse L op zijn naam te schrijven! Met 205 punten in de dressuur en geen extra strafpunten was hij goed in vorm.

Ook Wise-Guy deed het super, 198 punten en slechts één balkje gaven hem recht op de vierde plaats. Zycate maakte haar debuut in de L en deed dit met veel gemak. Alleen in de dressuur was ze enigsins afgeleid en eindigde middenin met 187 punten. De cross ging echter extra brutaal, waarin ze zelfs te vroeg binnenkwamen. Met een goed gevoel eindigde zij als 9e.

Hieronder een filmpje gemaakt door Marco van Wise-Guy en Win and Go!

 

10-5-2010 Bikita pakt onder het zadel erg goed aan

Pas sinds een paar maanden onder het zadel maar Bikita gaat gewoon erg lekker. Ze blijft in positieve zin verassen, waarin ze vooral overtuigt met zeer veel balans en een goede zelfhouding. Het is een paard wat graag wil werken en snel dingen snapt. Ze is ook al meegeweest met de eerste buitenritjes en binnenkort zal Hilde haar meenemen naar vreemd terrein om hier de nodige ervaring op te doen.

                                           

9-5-2010 Fijn rondje springen in Ruurlo

Gisteren heeft Zycate in Ruurlo in de klasse B springen meegedaan. De eerste ronde ging ze foutloos rond. In de barrage moesten helaas 2 balkjes genoteerd worden. In de zandbodem voelde Zycate aan het eind van de rit iets minder krachtig dan normaal aan maar toch deed ze weer super haar best.

2-5-2010 Top crossdag in Castenray.

Gisteren heeft Hilde met 3 paarden in het Limburgse Castenray gereden. Het was een lange dag, maar Hilde kon zeer voldaan naar huis. In de B werd ze met Zycate 4e. De dressuur liep ze nog wat enthousiast, maar in het spingen was wel veel controle waardoor er alleen 3 strafpunten voor tijd genoteerd werden. De cross voelde fantastisch en ze liep foutloos in precies de optimale tijd.

Wise-Guy liep een nette proef, kreeg een balkje en had ook tijdfouten in het springen. De cross ging heel fijn, alleen werd een afslag gemist?! en daarmee  kwamen een hoop tijdfouten bij het eindtotaal op.

Met Win and Go werd revanche genomen. Na een 2e plaats in de dressuur werd foutloos gesprongen en foutloos gecrosst. Hierbij kreeg Hilde nog wel enkele tijdfouten, maar voor iedereen was de tijd slecht te halen. Door deze goede prestatie mocht Hilde de eerste prijs met grote beker ophalen.

30-4-2010 Sterk en gezond merrieveulen bij stal Hietbrink.

Vannacht is er een heel mooi merrieveulen van de hengst Lexicon (Voltaire x Ahorn x Nimmerdor) geboren uit de fokmerrie Nilona (Burggraaf x Seclusive xx). Meteen was ze erg wakker en stond al bij de eerste poging op de benen. Het veulen, in eigendom van Marry Keur en Hilde samen heeft de naam Furore gekregen. Binnenkort volgen foto's.

18-4-2010 Geslaagde en zeer leerzame clinic Tim en Martin Lips.

Hilde heeft met haar paard Win and Go deel mogen nemen aan een clinic van niemand minder dan Tim en Martin Lips. Doel van deze dag was informatie delen en natuurlijk enthousiasmeren voor de eventingsport. 'S morgens werd een galoptraining gegeven met behulp van een hartslagmeter. In de middag werden er crosslessen gegeven. Eveneens kon Hilde een Airjacket en een "Luc Childeric" eventingzadel uitproberen. Een geslaagde dag waar veel informatie werd opgedaan.

10-4-2010 Paarden geven WOW gevoel in Westerbork.

Vandaag heeft Hilde met 2 paarden deelgenomen in de klasse L sgw te Westerbork. Prima omstandigheden en een super mooie cross leverden goede resultaten. Met win and Go werd voor het eerst in de klasse L gestart. In liep 197 punten in de dressuur, een lullig balkje en een super foutloze cross! De watercombinatie was pittig en dat koste Hilde nog wel even drukken. Enkele strafseconden gaven een mooie 6e plaats als eindresultaat.

Wise-guy was in topvorm! Een nette proef (182p), een super rondje springen en een cross uit het boekje. Hij liep makkelijk op alle hindernissen toe en was daarmee mooi binnen de tijd. Wise-guy eindigde hiermee als 4e!

5-4-2010 Win and Go letterlijk tijdens debuut SGW Markelo!

Afgelopen zaterdag begon het SGW seizoen erg goed voor Hilde en haar nieuwe troeven. Met Win and Go werd een nette proef neergezet, goed voor 189p. Na een fijn en foutloos rondje springen mocht hij eens aan de cross ruiken. Hij pakte super aan en was zeer goed te rijden. Na een foutloze en snelle rit binnen de tijd mocht Hilde meteen de eerste prijs ophalen!

De nog groene Zycate vond het allemaal erg interessant. Een fijne dressuurproef (182p), springen met 1 balkje en de cross met 1 langsloper door een ietwat enthousiast onstuurbaar paard, maar verder super sprongen gaven Hilde een zeer tevreden gevoel!

Helaas was na de zware regenval van zondag de klasse L met Wise-Guy minder succesvol. Door slechte bodem en afzet voor de sprong was het ritme minder fijn, waardoor Wise-Guy minder goed aanvoelde als anders. Hilde hoopt volgende week in Westerbork revanche te nemem!