logo

 

Zycate

 

    

Bloedmooi paard met werklustig en vooral energiek karakter!

 Wat geeft deze merrie een goed gevoel onder het zadel en springt ze luchtig van de grond, voor de duvel niet bang en altijd superalert. Altijd de oortjes erop en met een zeer prettige galoppade speelt ze met de hindernissen. Sinds 2010 is Zycate in de wedstrijdsport en heeft ze kennis mogen maken met de sgw.

In het begin van 2011 zijn bewust nog een aantal L sgw 's gereden om meer controle te verkrijgen. Inmiddels heeft ze hierin zich al zeer constant laten zien met goede resultaten en heeft ze de overstap naar de klasse M succesvol gemaakt. Zij blijkt een abonnement op 2e prijzen te hebben, want zij won deze prijs inmiddels al 8 keer. In mei 2012 won ze in Vrouwenpolder de klasse M. In 2013 heeft ze weer prijs behaald in de klasse M en de overstap naar het Z gemaakt. Onder haar nieuwe amazone zal ze weer te zien zijn op de eventingwedstrijden.

              

          

Zycate stamt af van de hengst Richard (Kroongraaf x Le Mexico). Hij is geregistreerd bij het KWPN en als dekhengst goedgekeurd bij het BWP, AES en Oldenburger stamboek. Deze hengst uit 1998 maakte onder de naam Ravanelli indruk in de Europese springpiste en werd in 2004 naar Amerika geëxporteerd, naar de Seafire Stables van de familie Purcell. Hier combineert hij een internationale spring- en huntercariërre met zijn dekdienst. De familie Purcell is eveneens laaiend enthousiast over de merrie Zycate en wordt dan ook graag op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen die ze doormaakt.

Hieronder ziet een filmpje van Richard, waar te zien is dat Zycate haar springkwaliteiten niet van een vreemde heeft. Voor meer info kunt u kijken op: www.theequineathlete.net.