logo

 

Challenger

Dit is de halfbroer van Hilde's fijne en zeer goed presterende eventingpaard Win and Go (v. Karandasj) en hij lijkt minstens zo goed. Hij is gefokt bij de fam. Scheggetman en komt ook uit de stermerrie Senna (v. Highline). Zij blijkt een aantal kenmerkende eigenschappen duidelijk door te vererven, met vooral een sterk achterbeen en veel kracht. Ook deze Challenger blijkt heel goed bewerkbaar en heeft de enorme wil om te plezieren. Het is een prettig paard in omgang met veel kracht, handigheid en bloed.

Hilde verwacht dat het straks echt een fijn paard kan worden voor het grote werk. Hij heeft een mooi atletisch lijf met lange benen, 3 goede gangen met vooral een droomgalop! Van nature is dit paard simpel te schakelen, blijft mooi opwaarts en op de sprong is hij handig en vermogend. Dit alles heeft ook vader Tygo goed doorgegeven.

Hilde heeft met Challenger in 2012 al enkele L sgw wedstrijden gestart en ze behaalden oa. een 1e prijs in Neede en een 3e prijs in Diepenheim. Ook in 2013 liep hij meteen in de prijzen met een 2e en 4e plaats in de klasse L en M. Inmiddels is hij verkocht naar Amerika, alwaar hij in 2014 naar verwachting zijn 1* debuut zal maken.