logo

 

 Bella-Donna v/h Overwater

Wie deze charmante merrie in de wei ziet staan is op slag verliefd geworden. Dat overkwam ook Hilde toen zij dit paard tegenkwam. Een mooi model met zeer goede bovenlijn, vriendelijk en knap koppie en daarbij ook nog eens een droomkleur. Ze is echt pikzwart!

Daarnaast heeft deze merrie ook nog eens drie goede gangen en staat hierbij mooi droog en correct op de benen. Dit alles is ook niet zo verwonderlijk gezien de afstamming. Vader Don Primaire was erkend bij het KWPN en blonk uit is zijn lichtvoetige beweging en werkwillige karakter. Hij loopt nu als leerpaard onder een jonge amazone in Engeland.

Via moeder Tashire komen we uit op Pik Labionics, waarin we bewuste lijninteelt op Pik Bube tegenvinden om zo zijn goede eigenschappen te verankeren. Moedersmoeder Ketruschels (Rubinstein) is een staatspremiemerrie afkomstig van Stoeterij de Els. En zo vinden we in de pedigree van Bella-Donna enkel en alleen bewezen hengsten die met name in Duitsland heel veel goeds hebben gedaan voor de sport en fokkerij.

Bella Donna doet het goed onder zadel. Het is echt een feestje hier op te mogen rijden. Ze heeft een zacht mondje, leert simpel en snel en heeft 3 superfijne gangen om achter te zitten!

Ze is verkocht aan Gemma Spies uit Ochten en is zeer succesvol in de dressuursport.